Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Karakter | 2016 | 333 pagina's
ISBN: 9789045210841
Dit boek staat in de lijsten Sterke debuten Sterren en planeten

Mars

Een zandstorm heeft catastrofale gevolgen voor de Ares 3 missie op Mars. De astronauten moeten halsoverkop de planeet verlaten en daarbij één van hun collega’s, Mark Watney, achterlaten. Mark moet gewond en moederziel alleen op Mars zien te overleven, terwijl zijn collega-astronauten op de Aarde niet eens weten dat hij nog leeft, laat staan bezig zijn om een reddingsactie op poten te zetten. Gelukkig is Mark niet de eerste de beste…

In zijn logboek vertelt Mark Watney ons stukje bij beetje de ongelooflijke tocht die hij maakt om zichzelf niet alleen in leven te houden, maar ook om weer naar huis te kunnen terugkeren. Dit verhaal is ontzettend grappig, en spannend, en zo goed onderzocht dat het je geen enkele moeite kost om te geloven dat alles echt zou kunnen gebeuren. Je leeft elke seconde mee met Mark en met de andere personages die alles op alles zetten om hem te redden.
Ook verfilmd!

Lees een stukje

LOGBOEKAANTEKENING: SOL 6
Ik ben goed de lul.
Dat is mijn weloverwogen mening.
Goed de lul.
Zes dagen na het begin van wat de mooiste twee maanden van mijn leven hadden moeten worden, ben ik in een nachtmerrie beland.
Ik weet niet eens wie dit te lezen krijgt. Ooit zal het toch gevonden worden, denk ik. Al is het over honderd jaar.
Voor alle duidelijkheid: ik ben niet doodgegaan op Sol 6. De rest van de bemanning dacht van wel, en dat kan ik ze niet eens kwalijk nemen. Misschien wordt er een dag van nationale rouw afgekondigd en komt er op mijn Wikipedia-pagina te staan: ‘Mark Watney is de enige mens die op Mars zijn laatste adem heeft uitgeblazen.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Katrijn
22/03/2020
3

Heel interessant

Wannes Parijs
06/10/2018
0

Wanneer de bemanning van Ares 3 voet aan wal zet op Mars en hun geplande activiteiten uitvoeren, loopt het grandioos mis. Tijdens een zware storm kunnen ze niet anders dan terug te gaan naar Aarde. Onderweg naar hun shuttle om terug te gaan Aarde komt Mark Watney vast te zitten in een antenne en wordt hij meegevoerd in de zware storm. In één seconde verandert zijn leven drastisch van een doodgewone botanicus naar een Marsbewoner die zo snel mogelijk terug naar Aarde wilt. Tijdens zijn verblijf probeert hij te overleven door de problemen die zich voordoen een voor een succesvol aan te pakken op een wetenschappelijke manier. Maar zal het geluk altijd in zijn voordeel spelen of zal Mark Watney de eerste zijn die sterft op deze meedogenloze planeet? De auteur Andy Weir legt er de nadruk op dat het niet altijd zo serieus moet gaan in een boek. Hij zorgt voor de nodige humor in het verhaal. Als je van spanning en drama houdt is “Mars” van Andy Weir zeker een aanrader. De auteur neemt de lezer mee op een gigantisch spannend avontuur op de woeste planeet Mars. Het verhaal leest als een trein, het blijft spannend tot de laatste seconde!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren