Cover van boek Het boomhuis in het bos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Volt | 2023 | 424 pagina's
ISBN: 9789021482989

Het boomhuis in het bos

In een verre toekomst wonen een stofzuigrobot, een vaderlijke androïde, een verpleegrobot en een mensenjongen samen in een enorme boomhut middenin een bos. Victor (want zo heet die jongen) heeft vrij spel om de vuilnisbelt in de buurt na te pluizen op interessante spullen. Op een dag vindt hij daar een levensechte robot. Dan blijkt dat zijn robot-adoptie-vader Victor schuilhoudt voor het type robots dat op mensen jaagt. Wat volgt is een grappig, maar ook emotioneel avontuur waarbij Victor samen met zijn maffe robotfamilie een heuse reddingsmissie op poten moet zetten in de Stad van Elektrische Dromen. 

Een charmant verhaal over moedig zijn, je gevoel volgen en ook een beetje over een roomba-stofzuiger die Rambo heet. 

Lees een stukje

Vic schudde zijn hoofd. Dit waren dus zijn beste allerbeste vrienden. Hij wist niet wat dat over hem zei, maar waarschijnlijk niets goeds. In zekere zin leken ze op hem, ook al was hij van vlees en bloed en bestonden zij uit metaal en bedrading. Hoe dan ook, volgens Vic waren ze allemaal geschift.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
Anoniem
19/04/2024
4

Ik vond het over het algemeen een leuk boek om te lezen, maar in het begin sleepte het mij niet echt mee. Ik vond het echter wel heel leuk dat het karakter van elke personage heel goed duidelijk was, ook al waren het robots. Het enige wat mij een beetje stoorde was dat er veel seksuele grappen in zaten en die werden uitgebreid beschreven.

19/10/2023
5

cool

Wat vind JIJ?

Aantal sterren