Cover van boek Het kerkhof
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh | 2009 | 286 pagina's
ISBN: 9789024530090
Dit boek staat in de lijst Boeken om bij te griezelen

Het kerkhof

Na de moord op zijn familie vlucht Nim naar het nabijgelegen kerkhof, waar hij beschermd wordt door de geesten van de bewoners. Deze geesten én een aantal andere bizarre wezens voeden hem op en leren hem een aantal bovennatuurlijke trucs aan. Maar de moordenaar van zijn gezin - de sinistere Jack - heeft het nog steeds op hem gemunt.

Een boek dat griezelig én amusant is: Neil Gaiman draait er zijn hand niet voor om.

Lees een stukje

Iedereen wist dat er een heks lag begraven aan de rand van het kerhof. Zolang Nim zich kon herinneren, had mevrouw Owens hem verboden in die uithoek te komen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.934785
margot de maegd
20/10/2023
0

Vind ik leuk, zelfs al was het niet mijn genre. Toedels💗

schoenzool
15/09/2022
1

gewoon een topboek, geen andere woorden voor?

Kamil ver Eecke
08/01/2022
2

waarschuwing!!! spoilers dus lees dit niet voor je het boek gelezen hebt. Hoewel het totaal mijn genre niet was, heb ik er toch nog een paar goede dingen uitgehaald. 

Ik vond het als ik eerlijk moet zijn redelijk saai en traag om te lezen en heb veel moeite moeten doen om erdoor te geraken en heb veel gedacht aan stoppen maar toch wou ik weten hoe het eindigt dus heb ik het uitgelezen. 

Soms wist ik niet wie wie was dus moest ik een hoofdstuk opnieuw lezen om te weten wat er aan de hand was, dat vond ik niet zo fijn. 

Het einde daarentegen vond ik wel gepast en was ik tevreden mee en toen dacht ik wel dat het toch nog waard was om uit te lezen, ik vond het een spannend, verdrietig maar ook zeer goed einde.

Dus mijn eindmening  over dit boek is dat het wat moeilijk is om te lezen, maar het einde is zeer goed en toch raad ik het je aan om te lezen omdat het gewoon niet echt mijn genre was maar misschien wel jouwe, en ook heel belangrijk: stop zeker niet na het eerste hoofdstuk, want dat is gewoon uitleg over het einde en zo, als je wilt stoppen, doe dat na het tweede!

 

Robin Savoye
08/01/2022
4

SPOILERS (niet lezen als je het boek nog niet gelezen hebt)

Ik vond dit boek, ondanks dat het niet mijn genre is, zeer goed. Ik vond het verhaal zeer goed opgebouwd en de schrijver, Neil Gaiman heeft de wereld waar Nim (het hoofdpersonage) zich in bevindt zeer goed beschreven. Je kon ook zeer goed je fantasie uitleven in het boek omdat er nauwelijks prenten waren en dat vind ik zeer fijn. Ik vond het ook zeer fijn dat als sommige personages stierven of het verhaal verlaten dat ik een steek voelde en een beetje verdrietig was, hij had een goede relatie met de personages opgebouwd. Zoals bijna ieder boek begon het wel een beetje saai maar op het einde van het boek begreep ik wel helemaal waar dat eerste hoofdstuk over ging.

Met andere woorden vond ik dit een fantastisch boek en heb ik dit in vijf dagen uitgelezen! Ik heb er zeer van genoten en ben blij dat ik het gelezen heb! Zeer veel dank aan Neil Gaiman (schrijver) voor de aangename leeservaring!

Rayensko
04/11/2018
0

het is een heel leuk boek en spannend en ik hou van spanning

sarah
31/10/2017
0

het is een mooi boek. jij weet niet wat je leest.

Victoria.Dandoy
04/11/2013
0

Het lijkt kei spannend!!!

25/10/2013
0

Misschien is het gewoon niet voor jou geschikt.

lore
18/10/2011
0

dat boek is mega saai!!

Louise
12/06/2011
0

Persoonlijk heb ik dit boek (nog) niet gelezen, maar heb ik wel van andreen gehoord dat het een fantastisch boek is.

Om eerlijk te zijn, dat verrast me niet. Ik heb 'Americen Gods', 'De bende van Anansi' en 'Coraline' gelezen, en die zijn ook echt prachtig!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren