Cover van boek Thornhill
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2017 | 539 pagina's
ISBN: 9789021677736
Dit boek staat in de lijsten PestenBoeken om bij te griezelen

Thornhill

In Thornhill combineert de Britse illustratrice Pam Smy woord en beeld om het verhaal van twee tienermeisjes te vertellen. Maart 2017. Ella is pas verhuisd en raakt volledig in de ban van het vervallen weeshuis Thornhill. In de tuin vindt ze poppenhoofden en marionetten. Het blijken overblijfselen van Mary’s verzameling. Wanneer Ella de poppen en marionetten schildert en bewerkt, ontstaat een communicatie tussen de eenzame meisjes. Ella verdiept zich volledig in het verlaten weeshuis, en dat heeft verstrekkende gevolgen…

Dit boek roept een macabere sfeer op, in woord en beeld. Spinnenwebben, vluchten kraaien en zwarte katten bevolken de pagina’s. Tal van vooruitwijzingen – let goed op de krantenartikels in de prenten! – geven bijkomende informatie over Ella en Mary. Het gejaagde vertelritme verhoogt de spanning nog. Een psychologische thriller zoals je er nog nooit een zag en las!

Lees een stukje

Ik wist dat het te mooi was om lang te duren. Ze is terug. Zonder dat ik het zag, wist ik het. Haar lach schalde door het trappenhuis, er klonk gebonk op alle deuren in de gang naar haar kamer. Ik werd ijskoud bij die geluiden. Er liep een rilling over mijn rug terwijl het oude gevoel van paniek tot in mijn merg doordrong.
Ik kan het niet geloven.
Wat moet ik doen?

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.56629
Marek
18/01/2021
5

Heel leuk boek! Super om vlug te even te lezen.

Julie G
09/01/2021
4

Dit boek vond ik echt heel mooi ! Hoe de prentjes samenkomen met de tekst uit het boek vind ik het leukst. En het verhaal zelf is echt super! Ik raad dit zeker aan.

Elyna
19/10/2020
4

Ik heb dit boek gekozen omdat er heel veel prentjes zijn. Ik heb het boek graag gelezen omdat er bijna altijd prentjes waren.

Mmmmmm
13/10/2020
5

Echt goed!!

anoniempie
18/09/2020
5

👌

anoniempje
08/09/2020
5

super goed boek zou het aanraden 

jessica de vries
08/04/2018
0

Dit boek heeft veel tekeningen en dagboek fragmenten. Dit leest het heel makkelijk. Het dagboek speelt zich af in de jaren tachtig. En de tekeningen in 2017. Het is een beetje spooky. En het verhaal vooral zielig.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren