Cover van boek De schuilplaats
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2023 | 237 pagina's
ISBN: 9789000387205

De schuilplaats

Billy vlucht weg uit zijn huis, omdat hij het niet meer kan aanzien hoe zijn mama geterroriseerd wordt door haar partner. In zijn schuilplaats dicht bij het kerkhof ontmoet hij een oude man die vraagt hem te helpen bij de voorbereiding van een magische gebeurtenis en een klasgenote aan wie hij aarzelend zijn geheimen deelt.
Gothic zwart-wit-grijs illustraties smukken de woorden van dit boek, dat een zwaar thema belicht, op. Een boek dat kan helpen om uit de schaduw te treden wanneer je met huiselijk geweld geconfronteerd wordt.

Lees een stukje

Hij wist dat hij de ellendige situatie voor zijn moeder waarschijnlijk nog erger gemaakt had door weg te lopen. Van die gedachte werd hij misselijk. Maar Billy wist ook dat hij het thuis niet langer had kunnen volhouden. Hij kon er geen dag langer tegen om haar ellende aan te moeten zien of aan te horen. Hij wilde het niet nog moeilijker voor haar maken, maar hij moest aan andere dingen kunnen denken, moest andere beelden voor zich kunnen zien.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Anoniem
01/02/2024
0

Ik heb het nog niet gelezen, maar het ziet er super leuk uit!!

Serhan
25/11/2023
5

Ik raad echt aan om dit boek te lezen, want er zijn veel creatieve tekeningen doorheen het boek en daarbij is het boek ook nog eens heel fijn om te lezen, omdat er veel gevoelens worden geuit door de personages en er is veel drama in het verhaal.    

Léonie
04/11/2023
4

Het boek heeft super mooie tekeningen op elke bladzijde.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren