Cover van boek Split
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2012 | 254 pagina's
ISBN: 9789047704034

Split

Bont en blauw geslagen staat Jace voor de deur van zijn broer Christian. Wanhopig op zoek naar onderdak, nu hij door hun tirannieke vader (een bekend rechter) uit het huis is gegooid. Christian laat Jace binnen, maar dat lost hun problemen niet op. De band tussen de broers is niet vanzelfsprekend en Jace blijft hopen dat hun moeder hem achterna zal reizen. Bovendien bewaart Jace zelf een duister geheim.

Kindermishandeling, partnergeweld, ontwrichte gezinnen... het zijn bepaald geen vrolijke onderwerpen in dit verhaal. Swati Avasthi voert levensechte personages op en beschrijft hoe een gezin ten onder gaat aan buitensporig huishoudelijk geweld. Achter de harde, realistische scènes schuilt een pijnlijke waarheid.

Lees een stukje

Zo erg als Christian heb ik het nooit gehad, misschien omdat ik paps lievelingetje was. Christian moest naar de spoedeisende hulp met één voor één gebroken vingers (zogenaamd bij een bargevecht, ook al was hij pas zestien), herhaaldelijk overgeven na een hersenschudding (excuus: van de trap gevallen) en hij moest zelfs een huidtransplantatie ondergaan toen pap zijn arm tegen een elektrische kookplaat had gehouden (daarvoor weet ik het excuus niet meer).

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
jessica de vries
17/06/2016
0

ik vond dit een ontroerend verhaal. kindermishandeling en huiselijk geweld komt er in voor. de twee broers hebben dan ook weer moeilijk in het leven. al die jaren mishandeling, die schade is er nog.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren