Cover van boek Niets meer te verliezen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pimento | 2011 | 351 pagina's
ISBN: 9789049925116

Niets meer te verliezen

Nadat Mike, Jim Morrisons broer (niet de zanger van The Doors), in een bizar ongeval om het leven komt, valt het gezin uit elkaar. Terwijl vader verbeten op zoek gaat naar de schuldige, verliest moeder zich in een depressie.
Nu Jim de oudste is, moet hij voor zijn kleine broertje Petey zorgen. Voor hij het weet, wacht hij samen met de andere 'moeders' op hun spruit en voert hij gesprekken over pindakaas en borstvoeding. Ondertussen leert hij Jennifer, Mikes vroegere vriendin, beter kennen en moet hij ook zijn eigen verdriet een plaats leren geven.

Ondanks de weinig opbeurende thematiek is Niets meer te verliezen een aangrijpende pageturner. Humor en tragiek wisselen elkaar schijnbaar moeiteloos af. De morbide grappen en geestige spitsvondigheden brengen licht in de vreselijke periode waar de familie Morrison door moet. Bovendien is Jim zelf een sympathieke en ontwapenende kerel, met herkenbare gevoelens en gedachten.

Lees een stukje

Drie dagen nadat de bibliotheek ontplofte was ik zelf op tv. Ik vroeg of iemand mijn overleden broer, Mike, ergens had gezien en of ze wisten waar hij was - dat moest ik tenminste zeggen. Ik had een grote spiekbrief voor mijn neus waar het hele verhaal in dikke zwarte letters op stond. Ik kwam er naderhand achter dat het toen al te laat was. Maar dat was naderhand.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 5 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren