Cover van boek Niet zonder liefde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2012 | 163 pagina's
ISBN: 9789045113197

Niet zonder liefde

Juma is zonder omkijken weggelopen en in de metro gestapt, terwijl ze Arjun verbijsterd achterlaat. Hij begrijpt wel waar ze zo van schrok: hij heeft haar verteld dat ze hun liefde niet langer geheim kunnen houden. Maar Juma durft haar depressieve moeder niets over Arjun te vertellen. Wanneer Juma ondergronds naar het huis van haar oma reist, volgt Arjun haar bovengronds. En daarbij is voor deze zogeheten traceur geen hindernis te groot: Arjun rent, springt, klautert en zweeft Juma achterna.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Door het wisselende perspectief ontdek je van binnenuit het leven van Arjun en Juma: hij lijdt onder de afwezigheid van zijn uit Afrika afkomstige vader en zijn losbollige moeder met haar vele liefdes; zij voelt zich verantwoordelijk voor haar depressieve moeder. De obstakels die Arjun letterlijk met gemak beslecht, liggen wat betreft de liefde tussen die twee heel wat moeilijker.

Lees een stukje

Ik trappel, pas op de plaats. Voor mijn neus razen de auto's voorbij. Ik wil zo snel mogelijk bij de volgende metrohalte staan. Maar ik ga geen zotte risico's nemen. Het licht springt op groen. Ik vlieg als eerste de dubbele dwarsstraat over. Eindelijk maak ik weer een beetje vaart. Ik adem in wolkjes. Het doet deugd. Met elke stap voorwaarts groeit mijn vertrouwen. Dadelijk sluit ik Juma in mijn armen. Alles komt goed.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.863635
marie
07/03/2018
0

het lijkt me een tof boek maar zal het niet lezen denk ik

yonas
03/10/2016
0

ik ga dit boek zeker lezen want het lijkt een tof boek als ik de voorkant bekijk

Robin Voets
28/11/2013
0

Persoonlijk vond ik het boek vrij moeilijk om te volgen. Elk hoofdstuk speelt zich af op een andere plaats en men zegt niet altijd duidelijk waar het hoofdstuk zich afspeelt. Ik vond de verhaallijn in het boek wel origineel en ze bevat een zeer belangrijke levensles. In een goede relatie is het belangrijk veel voor elkaar over te hebben. Het feit dat ze een zwart-wit koppel zijn maakt het alleen maar moeilijker om hun grootste hindernis te overwinnen. Arjun wil aan hun ouders namelijk vertellen dat ze een relatie hebben.
Dit verhaal duurt in werkelijkheid maar enkele uurtjes. De schrijfster beschrijft met haar inlevingsvermogen alle situaties zo gedetailleerd dat het boek blijft boeien. Ik zou het boek eerder aanraden aan ervaren lezers en niet aan onervaren lezers. Het duurt een 30-tal pagina’s voordat het verhaal op gang komt, dat kan onervaren lezers weerhouden om tot het einde door te lezen. Nadat je de eerste 30 pagina’s heb doorworsteld, is het wel een fantastische leeservaring.

xsam
17/11/2013
0

Ik vind het boek mooi van inhoud, maar voor mezelf vind ik het iets te moeilijk.
Op sommige momenten was ik niet meer mee en moest ik de pagina’s een paar keer opnieuw lezen.
Op het begin van het verhaal vond ik het boek een beetje saai en leesde het heel traag.
Maar meer naar het midden van het boek toe begon het verhaal mooier te worden en las ik het boek zeer rap uit.
Ik vond het een mooi verhaal omdat het heel realistisch, heel romantisch en dramatisch was tegerlijkertijd.
Het verhaal zou iedereen kunnen overkomen, en omdat het juist zo realistisch was vond ik het zo mooi.

Marie Bouckaert
08/03/2013
0

Het boek is heel aangenaam om te lezen. Het sleept je meer doorheen de thuissituatie van 2 personages en de relatie tussen 2 geliefden. De 2 verhaallijnen maken het verhaal nog beter. Zo kun je het leven van de personages volgen vanuit verschillende standpunten. Tof boek!

Kimberly
06/01/2013
0

Is een mooi boek.
Zal dit boek nog eens lezen.
Als niemand weet welk boek te lezen: dit is zeker één van de mooie.

Kimberly
06/01/2013
0

Is een mooi boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren