Cover van boek Duivelskruid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2018 | 172 pagina's
ISBN: 9789021414379

Duivelskruid

Lange tijd wist Yara niet dat haar grootmoeder leefde. Nu heeft ze een goede band met Omatan. De twee delen de passie voor kruiden en planten. Yara wil schaapherder worden, en dus is ze gek op Omatan's primitieve huisje op de heide. Andere oude mensen vertellen dat Omatan bezeten is door de duivel. Maar wat is er echt gebeurd? Stoere en doodeerlijke Yara gaat op onderzoek...

Omatan vecht met de demonen uit het verleden. Heel langzaam ontdekken we wat ze vroeger heeft gedaan om een lief te krijgen en wie ze erdoor gekwetst heeft. Hoe ze gebeden heeft om een kind en hoe ze dat kind verloor. Yara houdt van haar oma. Kan ze ook houden van de oma die ze nu leert kennen? Net op het moment dat Yara zelf verliefd wordt? Duivelskruid is een bijzondere roman die nu speelt en vertelt over vroeger. Voor lezers die houden van een uitdagend verhaal!

Lees een stukje

Op het erf stond Leon. Hij hield zijn hoofd onder de pomp.
Op de grond lag zijn hemd, het zat onder de modder.
Tanne schuifelde naar hem toe. ‘Leon?’
Van achter zijn druipende haren keek Leon haar aan.
Ze probeerde zijn grijze ogen te lezen, maar ze raakte niet wijs uit zijn blik. ‘Leon, zeg iets.’
Hij schudde zijn hoofd. Druppels vlogen in het rond.
‘Wat?’
‘Iets over vannacht.’
‘Je hebt je cadeau gekregen, Tanne. Zwijg.’ Vloekend verdween hij in de stal. Hij begon te hameren dat horen en zien verging.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Finn
01/12/2023
1

Ik ben 14 en moest dit boek lezen van mijn leerkracht. Ik ben getraumatiseerd. Ik moest eerder naar Finn luisteren, ik heb er spijt van dat ik het niet gedaan heb, ik heb mijn naam naar Finn veranderd.

Finn
25/09/2023
5

Leerkrachten geven dit boek aan onschuldige kinderen van 13 om hen te traumatiseren. Ik heb mijn blijheid verloren na dit boek. Als je leerkracht je dit boek opgeeft, ren, ren zo snel mogelijk weg. Leef een nieuw leven, een goed leven. Verander je naam naar Finn en verhuis van school. Laat je familie achter, die zijn niet meer belangrijk, wat is belangrijk is dat je rent en nooit stopt met rennen. Red jezelf. 

Evy
14/04/2020
5

Een geweldig boek! Het greep mij erg aan en ik zat er volledig in! Echt een aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren