Cover van boek De overlevenden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2021 | 240 pagina's
ISBN: 9789403132419
Dit boek staat in de lijst Sterke debuten

De overlevenden

'De overlevenden' begint bij het einde: drie broers, een urne met de as van hun moeder, het vakantiehuis waar ze de zomers van hun jeugd doorbrachten, en een politiewagen op weg daarheen. Dan spoelt Alex Schulman de banden terug: die van een bewogen dag, maar ook die van een beladen familiegeschiedenis. In dit afgelegen huisje tussen de bossen en het meer is veel gebeurd waar weinig over werd gepraat - wat niet wil zeggen dat het geen sporen naliet, natuurlijk.

Wanneer de laatste wens van hun grillige, ongelukkige moeder de broers dwingt om hun gedeelde verleden onder ogen te zien, kookt de gistende cocktail van emotionele trauma’s onherroepelijk over.

Schulman drijft de spanning in zijn debuut slim op naar een slotakkoord waarover je andere lezers wil vragen: “Zag jij het aankomen?”

Lees een stukje

Hij ziet de contouren van de twee die elkaar proberen te doden. Dit is geen waardige finale, maar misschien wel een die te verwachten was. Hoe hadden ze anders gedacht dat dit zou eindigen? Wat dachten ze dat er zou gebeuren als ze uiteindelijk terugkeerden naar de plek waar ze hun hele leven van weggevlucht waren?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren