Cover van boek Wat ik weet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2014 | 302 pagina's
ISBN: 9789025755041

Wat ik weet

Twee jaar lang was Judith vermist en plots duikt ze weer op. Haar tong is afgesneden, dus praten kan ze niet. Of mag ze niet van haar moeder? In elk geval vertelt ze niemand wat er gebeurd is met haar – en met Lottie. De dorpsgenoten verstoten haar. Ze is immers verminkt! Dan loopt het hele dorp gevaar: voor de kust verschijnen drie schepen, klaar om aan te vallen. Judith kan het dorp redden, en meteen ook zichzelf. Dan moet ze wel vertellen waar ze de voorbije twee jaar verbleef. Zal ze ook Lucas terugwinnen? Hij is nu verloofd met een ander.

Dit ongelooflijk knappe boek lijkt de eerste hoofdstukken een beetje verwarrend. Geef jezelf even tijd om meegesleept te worden. Judith vertelt over haar leven in een traditioneel dorp. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken. Telkens komt er wat spanning bij. Dit is een mooie liefdesroman, een avonturenverhaal en ook een boek over opkomen voor jezelf – en het besef dat het jaren kan duren voor je dit echt doet.

Lees een stukje

'De enige reden dat je nog leeft, is dat je geen tong meer hebt,' zegt hij. 'Anders was je gestraft voor ontucht, weet je dat?' "Elke knie zal buigen en elke tong zal bekennen." Behalve dat jij niet kunt bekennen, hè? Dus ontkom je aan straf. Voorlopig.'
Zijn woorden zijn als insecten die net buiten mijn gezichtsveld zoemen. Ik vat ze niet meteen. Ik heb de zwijgmethode vervolmaakt, hij is in bijna elke situatie toepasbaar. Zwijgen en je niet verroeren. Ik wacht. Ik sla mijn ogen neer. Na een minuut of twee loopt hij met een enorme boog om de plek heen waar ik sta, terug naar het dorp.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
tine.vercauteren
18/09/2018
0

Dit boek is echt iets voor mij. Ik zou het zou willen lezen.

Tamaica
27/02/2016
0

Het is een zeer ingewikkeld maar mooi boek. Het is moeilijk leesbaar. Zeker aangeraden voor ervaren lezers.

Ineke Mortier
25/02/2016
0

'Wat ik weet' vond ik niet zo een leuk boek, het was soms langdradig en lastig om te volgen. Je moet je aandacht er echt heel de tijd bijhouden, of je snapt er niks meer van en moet opnieuw beginnen. Op het einde werd het wel spannender. Het is wel een goed boek voor mensen die graag lezen denk ik.

Carima
22/09/2015
0

Ziet er echt een super LEUK boek uit!!!!?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren