Cover van boek Het transgalactisch liftershandboek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Mynx | 2010 | 188 pagina's
ISBN: 9789022556115
Dit boek staat in de lijsten Boeken voor gamers Sterren en planeten

Het transgalactisch liftershandboek

Enkele seconden voor Hugo’s huis gesloopt wordt voor de aanleg van een nieuwe ringweg wordt de hele aarde vernietigd voor de aanleg van een nieuwe hyperruimtelijke expresroute. Samen met Amro Bank, Hugo’s vriend, een op aarde belande onderzoeker voor ’Het transgalactisch liftershandboek’ kan Hugo net op tijd meeliften met een voorbijzoevend ruimteschip. Zo start een vermakelijke reis doorheen het universum, vol komische verwikkelingen en doldwaze figuren.

'Het transgalictisch liftershandboek' verscheen in 1979 en groeide uit tot een cultboek. Het boek laat zich uiteraard niet samenvatten noch beschrijven. Waar gaat het dan over? Onder andere over het in alle omstandigheden onmisbare handboek, een ruimteschip aangedreven door oneindige onwaarschijnlijkheidsberekening en en de krachtigste supercomputer ooit, al zeven jaar op zoek naar de zin van het leven, het heelal en de rest, of was dat de opdracht niet? Inderdaad, een sprankelend boek barstensvol onzin en avontuur dat eigenlijk onze menselijke eigenaardigheden beschrijft.

Lees een stukje

'Computer,' zei Zefold weer. Hij had geprobeerd een of andere subtiele redenering te bedenken om de computer terecht te wijzen, maar toen besloten om maar geen moeite te doen om de computer op zijn eigen terrein te bevechten. 'Als je nu niet onmiddellijk dat luik opendoet, ga ik met een grote bijl langs je voornaamste geheugens om je onherstelbaar te herprogrammeren, begrepen!'
Eddie zweeg geschokt en overwoog deze mededeling.
Amro bleef kalm verder tellen. Dat is ongeveer het ergste wat je een computer kunt aandoen, het equivalent van op een mens afstappen en zegggen 'Bloed, bloed, bloed.'
Ten slotte zei Eddie kalm: 'Ik begrijp dat we met z'n allen nog flink moeten werken aan onze relatie' en het luik van de luchtsluis ging open.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Kaat Vandenbergh
05/10/2013
0

Absoluut mijn favoriete boek!

Mathias
20/01/2013
0

Ik vind het een heel goed boek, het kan blijven boeien door gebruik te maken van een heel goede fantasie en een beetje humor.

koen
01/01/2013
0

Het is een grappig boek waarin veel onwaarschijnlijke dingen gebeuren.
Ik wil ook de volgende 5 boeken lezen ook al was dit boek soms moeilijk te begrijpende humor maakt veel goed.

Kaat
22/10/2012
0

Heel grappig. Ik ben nu al bezig in het vervolg omat het zo leuk is.

Shana Jonckheere
09/05/2011
0

Prachtig boek, zeker een aanrader voor mensen die graag sciencefiction lezen. Het boek zit vol humor en hele zotte gebeurtenissen. De hoofpersonages maken van alles mee. Het leest soms wat moeilijk maar ja, wij zijn dan ook aardbewoners en snappen niet altijd iets van al die galactische dingen. Conclusie: top boek!

Moiraine Damodred
04/03/2011
0

Geweldig boek, kan het niet anders beschrijven. De humor is gewoon geweldig en de logica...
Zeker een aanrader!

Martijn Devos
14/02/2011
0

Ik vond het een zeer interessant en tof boek. Ik heb het dan ook in één keer uitgelezen. Ook hou ik van onderliggende humor en dit is er in dit boek. Ik ga ook de andere delen lezen, om te weten hoe het verder loopt. Een echte aanrader voor iedereen, of je nu graag leest of minder graag.

Sihao
17/05/2010
0

Heel leuk boek met een groot aantal grappige gebeurtenissen en personages.
Er zijn zinnen die je vaak 2 keer moet lezen om te kunnen begrijpen wat er bedoelt wordt, maar de subtiele humor die je dan ziet maakt dat goed.

Als je een sci-fi liefhebber bent en geen schrik hebt voor wat moeilijkere zinnen moet je dit boek zeker eens lezen!

thomas christiaen
08/03/2010
0

Ik vond het boek zeer goed en de moeite waard om te lezen. Door de grappige gebeurtenissen en stukjes ironie werd het boek er alleen maar beter en beter op. Ik kan het boek zeker aanraden aan jong en oud en het was een plezier om het te lezen.

Artem
09/03/2008
0

Zeer tof boek, kan niet wachten om de andere 4 delen te lezen! Een echte page-turner.

Enkele foutjes in de beschrijving:
de supercomputer zoekt 7 MILJOEN jaar ipv 7 jaar.
Hugo's huis is al vernield voordat de Aarde wordt vernietigd.

Zeker eens lezen, allemaal!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren