Cover van boek De wezens
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lebowski | 2017 | 317 pagina's
ISBN: 9789048838042
Dit boek staat in de lijst Boeken voor seriekijkers

De wezens

Wanneer professor Martin een van de grootste wiskundige raadselen ooit oplost, gaan in een ver melkwegstelsel de alarmbellen rinkelen. Koste wat kost moet vermeden worden dat de mensheid - kleinzielig en gewelddadig als ze is - beseft welke kennis ze in handen heeft. Razendsnel wordt de professor geëlimineerd door een gezant uit de ruimte, die vervolgens het professorenlichaam in beslag neemt om zijn missie te voltooien. Klinkt dat als een veelbelovende start voor een verhaal? Lees dan zeker De Wezens van Matt Haig.

Toegegeven, dit boek klinkt als harde science fiction. Maar niets is minder waar. Met heel veel humor exploreert de schrijver via de buitenaardse verstekeling wat menselijkheid is, en pijn, en liefde. Een heerlijk ontroerend, tot zelfs prettig-melig, feelgood boek.

Lees een stukje

Toen namen ze een beslissing en de beslissing luidde dat ik werd onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek. Dat betekende welbeschouwd dat ik naar wéér een andere rechthoekige ruimte werd gebracht om uitzicht te hebben op wéér een andere vooruitstekende neus. Dit mens was vrouwelijk. Ze heette Prity, dat je uitsprak als 'pretty' en 'pretty' betekende. Rampzalig, want ze was een mens en dus van nature al misselijkmakend.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren