Cover van boek Middernachtbibliotheek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lebowski | 2021 | 256 pagina's
ISBN: 9789048860067
Dit boek staat in de lijst TikTok boeken

Middernachtbibliotheek

Nora Seed is erg teleurgesteld over hoe haar leven tot nu toe is gelopen. Ze kan de mistroostige gedachten over alle verkeerde levenskeuzes niet verdrijven uit haar hoofd. Op een nacht komt ze terecht in de Middernachtbibliotheek, een plaats tussen leven en dood. Hier krijgt ze de kans om andere keuzes te maken. Voor iedere keuze bestaat er een boek met een alternatief leven en Nora kan elk leven lezen. Ze moet op zoek naar de keuzes die het leven écht waardevol maken. Wat gebeurt er als je een tweede kans krijgt om het leven te leven dat je echt wil?

Middernachtbibliotheek vertelt het warme verhaal van Nora, een zoekend personage dat volledig tot leven komt op het papier. De schrijfstijl van Matt Haig houdt het geheel luchtig, terwijl het verhaal je laat stilstaan bij het leven en de keuzes die je zelf maakte.

Lees een stukje

Je raakt je baan kwijt en vervolgens gebeuren er meer rotdingen. De wind ruiste door de bomen. Het begon te regenen. Ze liep naar de beschutting van een tijdschriftenwinkel in de stellige, toevallig júíste, overtuiging dat het alleen nog maar erger zou worden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 4 stemmen
Rvb
06/10/2022
4

Dit boek zet je echt aan tot denken over je eigen leven, de filosofische elementen vond ik verfrissend, het einde was jammer genoeg niet zo mijn ding, het was immers ook redelijk voorspelbaar. Toch vind ik het een zeer goed boek met een prachtige en gedetailleerde schrijfstijl. Zeker een aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren