Cover van boek Nicolas en de verdwijning van de wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Arbeiderspers | 2019 | 251 pagina's
ISBN: 9789029510479

Nicolas en de verdwijning van de wereld

De achtjarige Nicolas is geobsedeerd door de stripverhalen van Adelaar. Wanneer op een dag de eerste minister vertelt dat een zwart gat de wereld zal opslokken, besluit Nicolas dat hij de wereld zal redden, net als de fictieve Adelaar. Maar hoe doe je dat? En wat doe je als alle volwassenen zich gek gedragen? School stopt, afval hoopt op, gewelddadige bendes stelen eten en ondertussen vertrekt de papa van Nicolas om levensmiddelen te zoeken... Wat is nog echt en wat is fictie?

De lezer volgt alles vanuit het standpunt van de jonge Nicolas, die nog niet zoveel begrijpt. Als verteller is Nicolas niet betrouwbaar, maar altijd hoopvol. De laatste scène is ingrijpend en siddert nog lang na...

Lees een stukje

Ik vind regen niet erg. Dat alles nat wordt - mijn spijkerbroek en mijn gympen en mijn haar en mijn rug - dat vind ik niet erg. Joachim vindt het ook niet erg. We lopen naar het bouwterrein. Onderweg vertel ik dat ik een zusje heb. De grond is een blubberige zandbak. Ik weet niet of er nog gewerkt wordt. Het voelt alsof er al tijden niemand meer geweest is.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren