Cover van boek Mary
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2021 | 381 pagina's
ISBN: 9789403153315
Dit boek staat in de lijsten HolebiBoeken over boekenPowermeisjes

Mary

1816: Mary Shelley is samen met haar man Percy op vakantie in Zwitserland bij enkele vrienden. Ze besluiten een wedstrijd te houden en proberen stuk voor stuk een eng verhaal te verzinnen.
Deze ontstaansgeschiedenis van Shelley's boek Frankenstein is bijna even bekend als het boek zelf. In deze roman springt Anne Eekhout over en weer tussen de vertelwedstrijd in 1816 en een fictieve reis van Mary naar Schotland in 1812. De centrale vraag: hoe verzin je een verhaal zoals Frankenstein?

Tijdens haar zomer in Schotland wandelt Mary door een wild landschap, sluit ze vriendschap met de mysterieuze Isabella en ontmoet ze een man die wel een monster lijkt... De grens tussen fantasie en realiteit vervaagt, zowel voor Mary als voor Eekhout. Een verhaal om je helemaal in te verliezen.

Lees een stukje

De maan was gevangen achter dikke sluiers. Maar daar beneden, op het gras voor het huis, achter het grindpad, stond een gedaante. Hij was groter dan een mens, grover en breder. Hij stond ook anders: als een dier, wijdbeens, alsof hij zijn evenwicht kon verliezen. Nog voor ik besefte wat hij was, voelde ik mijn handen trillen op het raamkozijn. Hij was gekomen. Ons monster was hier.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
dat wil je niet weten
14/02/2023
1

Zeer slecht

Wat vind JIJ?

Aantal sterren