Cover van boek De schreeuwende wenteltrap
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2015 | 367 pagina's
ISBN: 9789024567447

De schreeuwende wenteltrap

Wanneer één van hun opdrachten afloopt met een afgebrand huis en een mysterieuze boodschap in een bezeten medaillon, moeten de drie geestenjagers van Lockwood & Co een gevaarlijke opdracht aannemen. Alleen zo kunnen ze voorkomen dat ze hun bureau moeten sluiten om de schadevergoeding te kunnen betalen. Ze gaan de nacht doorbrengen in Combe Carey Hall, één van de beruchtste spookhuizen in Londen. Daar moeten ze onderzoeken wat er aan de bron van de gewelddadige geschiedenis van het huis ligt…

In dit alternatieve geschiedenisboek wordt er heerlijk op spoken gejaagd. Het onderwerp, de sfeer, het taalgebruik... alles doet denken aan het negentiende-eeuwse Londen. Toch speelt het boek zich af in moderne tijden, in een wereld die overspoeld is door geesten die alleen kinderen kunnen waarnemen en bestrijden. Anthony, George en Lucy vormen het kleinste bureau in Londen, maar hun krachten en persoonlijkheden zijn sterk. Ze slepen je mee in een spannend en griezelig avontuur.

Lees een stukje

Als je een huis binnengaat waar een Bezoeker is, moet je snel zijn. Het is een van de eerste regels die je leert. Aarzel niet, treuzel niet voordat je over de drempel stapt. Waarom? Omdat het gedurende die paar seconden nog niet te laat is. Je staat in de deuropening met achter je de frisse lucht en voor je uit de duisternis, en je moet goed gek zijn als je ’m dan niet wil smeren. Wegwezen. Zodra je daaraan toegeeft, begint je wilskracht te wankelen en voel je angst opkomen, en hoppa, je hebt al een probleem voordat je begint.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.964285
anoniemm
27/11/2023
5

Super leuk! Je wordt echt helemaal mee in het verhaal gezogen!

Anoniem
17/02/2023
4

Erg goed!!!

 

finn
03/11/2021
5

ik ben onder de indruk, geweldig gewoon.

Naama Mojahed
28/09/2021
5

Mijn favoriete boekenreeks?

bob de bouwer
28/10/2020
5

leuk tof boek✌️???

jessica de vries
16/11/2018
0

Dit leest heel erg vlot. Het trekt je helemaal in het verhaal. Het is niet altijd handig om dit ‘s avonds te lezen. Omdat het soms best wel creepy is. Ik raad het aan voor jongens en meiden.

Kyrian
22/10/2018
0

dit is een aanrader als je van spookverhalen houdt

Wat vind JIJ?

Aantal sterren