Cover van boek Lang leve Jane
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2023 | 430 pagina's
ISBN: 9789048868681

Lang leve Jane

Lang leve Jane, koningin van Engeland! Jane wie? Wel ja, die Jane die 9 dagen koningin was, en daarna onthoofd werd. Jane leek gedoemd om in de kieren van de geschiedenis te verdwijnen, maar dit boek biedt eerherstel aan een vergeten vrouw, door haar levensverhaal te hervertellen met een flinke dosis magie en avontuur.
De onverschrokken Jane, eersteklas boekenverslindster en allesbehalve op haar mondje gevallen, moet de strijd aangaan met kwaadwillige Waarachtigen, die menen dat Edianen (gedaante-verwisselaars) uit de weg geruimd moeten worden. Samen met haar kersverse echtgenoot Gifford, wijlen koning Edward en nog een paar andere olijke vrolijkaards moeten er behoorlijk wat obstakels overwonnen worden. Avontuur verzekerd dus!

Lees een stukje

Zij was de koningin. De heerser. De monarch. De vorstin. De leider. Het staatshoofd. De chef. Degene die de spreekwoordelijke broek droeg. De persoon die aan de leiding stond. De baas. De. Koningin. Van. Engeland. Jane had altijd het idee verworpen dat vrouwen niet alleen lichamelijk maar ook intellectueel zwakker waren dan mannen. Haar opleiding was net zo goed geweest als die van Edward - ze hadden zelfs een tijd dezelfde onderwijzers gehad - en Jane was altijd uitmuntend geweest in waar ze ook maar voor ging. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Lisse Van den Branden
26/01/2024
5

Het was echt een fantastisch boek! Een echte aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren