Cover van boek De macht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas Contact | 2018 | 439 pagina's
ISBN: 9789025451868
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

De macht

Stel je eens een wereld voor waarin vrouwen fysiek sterker zijn dan mannen. Een wereld waar een elektrische kracht door de aderen van vrouwen stroomt. Wat zou er dan gebeuren met de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen? De macht draait het eeuwenoude genderrollenpatroon om in een spannende science fiction. De roman is opgedeeld in verschillende tijdsperiodes en volgt vier hoofdpersonages op de voet: Roxy, die opgroeit in een bende, Allie, die als tiener wordt mishandeld, Margot, een ambitieuze politica en Tunde, een jonge, mannelijke fotograaf. 

Vrouwen grijpen de macht, in het huishouden, in de politiek en in religie. Het matriarchaat blijkt niet heiligmakend te zijn, en neigt almaar meer naar een dystopie. Deze maatschappijkritiek zet je aan het denken over onze eigen maatschappij en het belang van gelijkheid. En dat allemaal terwijl je ook kan genieten van een bloedstollend en opwindend verhaal. 

Barack Obama tipte De macht als één van zijn favoriete boeken. En de tv-rechten werden bijna meteen na publicatie verkocht. Dat belooft. 

Lees een stukje

Terwijl deze gedachte door haar hoofd gaat voelt ze zich heel ver verwijderd van de tafel, waar Daniels mond nog steeds happende bewegingen maakt, als een goudvis. Ze bevindt zich in een hoog en verheven rijk, een plek waar longen met ijskristallen vullen en alles heel helder en zuiver is. Het doet er nauwelijks toe wat er werkelijk gaande is. Ze kan ze vermoorden. Dat is de diepe waarheid ervan. Ze laat de kracht aan haar vingers kietelen, de laklaag aan de onderkant van de tafel verschroeien. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.333335
4.3/5 3 stemmen
joe mama
28/10/2021
5

❤️

fiep
17/09/2021
3

Zot boek

klieke
24/10/2020
0

raar boek naar mijn mening

 

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren