Cover van boek De amulet van Samarkand
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Vassallucci | 2003 | 491 pagina's
ISBN: 9050006353
Dit boek staat in de lijst Boeken voor Harry Potter fans

De amulet van Samarkand

Wanneer Bartimaeus, een vijfduizend jaar oude djinn, ontboden wordt door de twaalfjarige leerlingmagiër Nathaniël verwacht hij een gemakkelijk klusje te krijgen dat hij slecht kan doen aflopen voor zijn slavendrijver en dan weer naar huis te kunnen vertrekken. Maar dat is buiten zijn nieuwe meester gerekend, die grootse plannen met hem heeft. Al twee jaar lang broedt Nathaniël op een plan om wraak te nemen op Simon Schoonehere, die zelf echter ook een meesterplan in werking aan het zetten is.

Bartimaeus is een heerlijk personage, met zijn sarcastische vertelstijl doorspekt met anekdotes, grootspraak en voetnoten en zijn reactie op heel het gebeuren, waarin hij eigenlijk de enige speler met enig gezond verstand is. De wereld waarin Nathaniël leeft is een victoriaans aandoend Engeland waarin de magiërs het land regeren met een ijzeren vuist maar de bevolking stilaan in opstand komt, wat doorheen de trilogie steeds belangrijker wordt. Dit alternatieve geschiedenisverhaal zal je geen seconde vervelen!
Van dezelfde auteur als Lockwood & Co.

Lees een stukje

Het is niet erg bevredigend zo’n schriel knulletje de stuipen op het lijf te jagen. Niet iedereen is dat met me eens. Sommigen vinden het een kostelijk tijdverdrijf. Ze schaven voortdurend aan talloze manieren om degene die hen ontboden heeft te kwellen met de meest afzichtelijke verschijningsvormen. Meestal kan je er hooguit of hopen dat je hun nachtmerries bezorgt, maar zo nu en dan zijn dergelijke krijgsdiensten zo succesvol dat de leerlingen daadwerkelijk in paniek raken en uit de beschermende kring stappen. Dan loopt het allemaal goed af – voor ons althans. Het is echter een riskante onderneming. Vaak zijn ze erg goed getraind. En op een gegeven moment worden ze volwassen, en dan nemen ze wraak.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
IK
16/09/2017
0

Deze trilogie is een prachtige serie. Het verhaal speelt zich af in het huidige Londen, maar er is belangrijk detail anders: De leiding is in handen van tovenaars en hun djins. Het verhaal is meeslepend, spannend, fantasierijk, goed te volgen,... kortom een serie die je gelezen moet hebben!
Een minpuntje, het laatste deel is niet vertaald naar het Nederlands...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren