Cover van boek Raven's Gate
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Facet | 2007 | 256 pagina's
ISBN: 9789050164887

Raven's Gate

Matt Freeman is veertien wanneer hij als alternatieve straf ondergebracht wordt bij mevrouw Deverill in Klein Maluwe. Hij wordt door haar mishandeld, maar vluchten kan niet – alle wegen leiden uiteindelijk terug naar haar boerderij. Ook in het aangrenzende woud blijven de paden niet op dezelfde plaats liggen. Matt ontdekt er de restanten van een oude kerncentrale waar vreemde lichtflitsen en gezangen vandaan komen. Mevrouw Deverill, haar vrienden en Mat zelf hebben er iets mee te maken. En dan beginnen er doden te vallen…

Raven’s Gate is het eerste boek in de Kracht van Vijf-reeks van Anthony Horowitz. Die gaat over vijf jongeren met oeroude magische gaven, die het in hun huidige reïncarnatie opnieuw moeten opnemen tegen de Ouden: kwaadaardige goden die millennia eerder als eens door de Vijf verslagen werden, maar niet voorgoed... De reeks bevat alle elementen die je van een Horowitz-boek mag verwachten: spanning, humor, een beetje horror, boeiende personages en een plot met weerhaakjes.

Lees een stukje

De geur zei hem dat er iets mis was zoals een hond vaak begint te blaffen lang voordat er effectief gevaar dreigt. Matt wist dat het vreemd was maar had er zich nooit vragen bij gesteld. Het was een talent, een soort van instinct. Een waarschuwing. Maar deze keer was die te laat gekomen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.464285
Johan
16/11/2023
5

Wauw, beste boek ooit!!!

Jonas Leon
10/06/2023
5

Beste boek dat ik ooit gelezen heb!!!

ALICE
13/02/2022
5

top!?

cato
01/05/2021
5

Super tof boek! Ook al heeft het geen illustraties, ik vind het toch geschikt voor elke leeftijd. Zeker een aanrader! 

tibau
13/10/2020
5

zeer spannend boek

wout
09/10/2020
5

een goed begin van nog een betere serie

Romy
30/09/2020
2

Ik vond dit boek geen goed boek omdat het zeer ingewikkeld was en ik er niet veel van snapte.

Jitsefrits
18/01/2018
0

Geweldig! Ik heb de hele reeks gelezen. knap werk!

07/05/2017
0

Echt een heel mooi boek en een toffe reeks! Alleen jammer dat de boeken steeds dikker worden, het laatste boek wou ik alleen in de zomervakantie lezen omdat je anders zo pagina per pagina moet lezen en dan zit je niet helemaal in het verhaal... Toch lezen hoor!!

Michiel Verbauwhede
03/11/2014
0

Raven's Gate is een mooi boek dat over een jongen genaamd Matt gaat. Het is het eerste boek in de Kracht van Vijf-Reeks. Ik vind het een bloedstollend boek dat je al vanaf pagina 1 grijpt. Ik vind het wel jammer dat er nergens een tekening of een schets staat. In het boek wordt elk personage goed beschreven waardoor je je echt kan inleven in het verhaal. Het einde wordt echter meer en meer ongeloofwaardig. Het is alleszins een goed horrorboek. Een echte aanrader.

Rein Debrulle
28/10/2014
0

Raven's gate is alweer een zeer geslaagd boek van de succesauteur Anthony Horowitz. Het is het eerste deel van de reeks 'De kracht van vijf'. Het boek telt 256 bladzijden waarbij je al vanaf de eerste bladzijde wordt meegesleept in het verhaal van Matthew Freeman. Het boek leest zeer vlot en de spanning ligt steeds op de loer. De personages en de situaties worden levensecht beschreven waardoor het verhaal heel goed volgbaar is. Het is zeker een aanrader voor mensen die houden van veel spanning en een beetje horror. Ik heb het boek heel graag gelezen en ben benieuwd naar het vervolg.

Julian Adam
19/11/2013
0

Raven’s Gate is het eerste boek uit de vijfdelige reeks ‘de kracht van vijf’. De reeks is een remake van de oude pentagramreeks, die Horowitz nooit afmaakte. Het boek is betrekkelijk lang want het telt 256 bladzijden. Je kan je meteen inleven in de benarde situaties die Matt Freeman meemaakt want ze worden levensecht beschreven. De suspense is duidelijk aanwezig en zorgt voor een vlot verhaal. Het boek is echter bestemd voor een selectief lezerspubliek die houdt van fantasie. Ik vind dat Anthony Horowitz ook met dit boek zijn reputatie hooghoudt want hij slaagt er opnieuw in de lezer te boeien en de karakters duidelijk te beschrijven.
Echt een aanrader.

nicolas coussee
18/11/2013
0

Anthony Horowitz heeft mij weer eens verrast met dit prachtige eerste deel in de Kracht van Vijf-reeks. Het is een behoorlijk dik boek van welgeteld 256 pagina’s. Het boek is ideaal voor lezers vanaf 14 jaar maar bevat geen illustraties, wat ik persoonlijk wel jammer vind. In het verhaal vind je de typische Anthony Horowitz elementen terug zoals humor, spanning, een tikkeltje horror en de leukste personages. Het boek leest vlot en de gebruikte taal is gemakkelijk verstaanbaar. Ikzelf las het boek in 3 avonden uit omdat het boek zo ontzettend spannend is dat ik echt niet meer kon stoppen. Raven’s Gate is zeker een goed boek voor iemand die van spanning, avontuur en horror houdt.

Jules Van Der Veken
06/11/2013
0

Ik vind dit een echte aanrader en ik meen het als ik zeg dat ik na dat ik dit boek heb gelezen ga blijven lezen ik ben al bezig aan het vervolg

Yassir Kouzouz
03/11/2013
0

Het is een zeer interessant boek. Niet ingewikkeld maar wel moeilijk om te lezen. Er is een heel gedetailleerde (persoons)beschrijving waardoor je je iedereen/alles goed kunt inbeelden. Het is een spannend boek waarin je wilt blijven lezen.
Een beetje langdradig maar in het algemeen zeker een aanrader voor mensen die graag griezelboeken lezen. Het einde zorgt ervoor dat je het volgende boek in de Kracht van Vijf-boekenreeks. Het tweede boek is Evil Star en ik ben van plan die ook te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren