Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Mistral | 2014 | 542 pagina's
ISBN: 9789048820016
Dit boek staat in de lijst Op tijdreis

De golem en de djinn

Chava is een golem (een mythisch wezen) en arriveert in New York op een boot vol migranten uit Polen. Ze bestaat nog maar een paar dagen en moet alleen haar weg vinden – haar meester is op zee gestorven. Ze wordt in huis genomen door Rabbi Meyer, die haar leert hoe ze een mens moet zijn. Ahmad is een djinn (een ander soort mythisch wezen) en zat eeuwenlang opgesloten in een fles. Hij wordt Chava's beste vriend en deelgenoot. Wanneer Chava's maker haar komt zoeken, komt hun leven op het spel te staan.

Dit boek is niet wat je verwacht. Het is geen spannend verhaal dat vertelt hoe Chava en Ahmad Chava's maker ontlopen en te slim af zijn. Het is het verhaal van Chava en haar leven in New York, en van Ahmad en zijn leven lang geleden in de woestijn. Prachtig geschreven en met levensechte personages, gaat het over eenzaamheid, eigenheid en liefde, over thuis en herinnering.

Lees een stukje

Een paar uur later zag een stuwadoor, die op de hoek van West en Gansevoort een sigaret stond te roken, een vrouw langslopen die uit de richting van de rivier kwam. Ze was drijfnat. Ze droeg een wollen herenjas en een bruine jurk die indecent tegen haar lichaam plakte. Haar haar lag plat in haar nek. Het meest verbijsterend was de dikke, onsmakelijke modder die haar rok en schoenen bedekte.
‘He juffer,’ riep hij naar haar, ‘lekker gezwommen?’
De vrouw schonk hem in het voorbijgaan een vreemde lach. ‘Nee,’ zei ze. ‘Ik heb gelopen.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren