Cover van boek De duistere profetie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Blossom Books | 2023 | 479 pagina's
ISBN: 9789463494052
Dit boek staat in de lijst Boeken voor prinsen en prinsessen

De duistere profetie

Alizeh probeert zo onopvallend mogelijk te leven: ze draagt een snoda (zijden masker) om haar vreemde grote zilverblauwe ogen te verbergen en verdient de kost als bediende. Zo hoopt ze haar ware aard te verbergen; ze is immers een djinn en niet welkom in het koninkrijk Ardounia.
Kamran is de kroonprins van Ardounia, en heeft het moeilijk om zich te plooien naar de verwachtingen van zijn grootvader koning Zaahl, die hem probeert voor te bereiden op zijn nakende rol als staatshoofd. Bovendien probeert hij een profetie over de dood van zijn grootvader te bezweren. Maar als de mysterieuze Alizeh zijn pad kruist, verandert alles...
Een betoverend fantasy verhaal in een Perzische setting van de Iraans-Amerikaanse schrijfster Tahereh Mafi, die wereldwijd succes oogstte met haar 'Touching Juliette'-reeks.

Lees een stukje

Het koninkrijk Ardounia werd al jarenlang geïnfiltreerd door spionnen, maar de afgelopen maanden waren de aantallen aangezwollen tot een gevaarlijke hoeveelheid, en dat was brandstof voor een ongerustheid die de laatste tijd zeer nadrukkelijk aanwezig was in Kamrans gedachten, en die hij nu ook niet van zich kon afschudden. Gefrustreerd blies hij zijn adem uit, die even als een wolkje in de kou bleef hangen. Kamran was er met de minuut zekerder van dat het meisje het bediendenuniform had gestolen, want haar stiekeme poging was niet alleen slecht uitgevoerd, maar werd ook nog eens verraden door een gebrek aan kennis van de vele regels en manieren die de levens van de laagste klassen tekenden.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren