Cover van boek Bloed en beenderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
HarperCollins | 2018 | 479 pagina's
ISBN: 9789402701081

Bloed en beenderen

In Orïsha kan je ‘maji’, mensen met magische krachten, herkennen aan hun donkere huid en hun zilverwitte haar. Dit opvallende uiterlijk maakt het helaas ook erg makkelijk om ze onder de duim te houden, en op magie staat al jaren de doodstraf.

Zélie, een rebelse jonge maji, ontmoet op een dag Amari, een prinses op de vlucht voor haar broer, kroonprins Inan. Hij heeft gezworen om magie voor eens en voor altijd uit te roeien. Ontketent Zélie een revolutie, of tekent ze juist het doodvonnis van alle maji? En aan wiens kant staat Amari eigenlijk?

In dit eerste deel van een spannende trilogie leef je afwisselend mee met deze drie hoofdrolspelers. Wie tussen de regels leest, zal in dit fantasyverhaal trouwens een paar echo’s van de echte wereld opvangen.

 

Lees een stukje

‘Opschieten’, draag ik mezelf op. De voorraad lucht in mijn longen raakt steeds verder op. Ik heb geen tijd om te falen. Ik heb mijn magie nu nodig.
‘Oya, alsjeblieft.’
Het gebed voelt vreemd, als een half geleerde en helemaal vergeten taal, maar nu mijn magie is gewekt zou onze band sterker moeten zijn dan ooit. Als ik haar roep, moet ze antwoord geven.
‘Help me. Leid me. Geef me kracht. Laat me mijn broer beschermen en de geesten die hier vastzitten bevrijden.’
Ik sluit mijn ogen en verzamel de tintelende energie van de doden in mijn botten.
Ik heb de rol bestudeerd.
Ik kan dit.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.333335
2.3/5 3 stemmen
16/10/2020
1

Skeer

jefrey
08/10/2020
1

slecht boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren