Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2017 | 363 pagina's
ISBN: 9789048837175
Dit boek staat in de lijsten RacismeBlack History Month

The hate u give

De zestienjarige Starr Carter groeit op in een armoedige zwarte buurt; schietpartijen zijn eerder regel dan uitzondering. Het staat in schril contrast met haar dure witte school, waar Starr niet als ‘getto’ wil overkomen. Wanneer Starr getuige is van de fatale schietpartij op jeugdvriend Khalil, komen beide werelden met elkaar in botsing. Starr beseft dat ze een belangrijke beslissing moeten nemen; zal ze getuigen dat Khalil ongewapend en onschuldig was, zelfs als dat betekent dat ze haar eigen leven in gevaar brengt?

Angie Thomas raakte geïnspireerd door de ‘Black Lives Matter’-beweging en baseert haar debuut deels op waargebeurde feiten. Ze plaatst het harde leven, zinloze geweld, openlijk racisme van de politie en de straatrellen in een maatschappelijke context, waardoor de roman meer diepgang krijgt. De subtiele humor en snedige dialogen verzachten de harde werkelijkheid. Starr overtuigt als bevlogen verteller, met karakter en ruggengraat. Een erg belangrijk boek.

Lees een stukje

Khalil staart naar de hemel alsof hij hoopt God te zien. Zijn mond staat open alsof hij wil gillen. Ik gil hard genoeg voor ons beiden.
‘O nee, nee, nee,’ is alles wat ik kan uitbrengen, alsof ik een kind van één ben dat nog geen andere woorden kent. Ik weet niet hoe ik naast hem terecht ben gekomen. Mijn moeder zei ooit dat als iemand neergeschoten is, je het bloeden moet proberen te stoppen, maar het zit overal. Te veel bloed.
‘O nee, nee, nee.’

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Farouk
21/09/2018
0

is dit echt zo leuk dan?

Marie Frederix
13/09/2017
0

Echt een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen! Als je begint, is het onmogelijk om te stoppen! Ik hou echt van dit boek <3 <3

Wat vind JIJ?

Aantal sterren