Cover van boek De laatste zomer van de krijgers des doods
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lemniscaat | 2011 | 301 pagina's
ISBN: 9789047703471

De laatste zomer van de krijgers des doods

Na de dood van zijn zusje belandt Pancho in een weeshuis. Razend is hij, op de hele wereld, maar vooral op Rosa's moordenaar. Hij zint op wraak... Maar dan ontmoet hij D.Q., die aan kanker lijdt en de zin van het leven probeert te vinden.

Weten dat je ongeneeslijk ziek bent, verbeten de dood van je zusje willen wreken: het zijn bepaald geen alledaagse thema's in dit boek. Maar de auteur brengt ze met zo veel verve en inlevingsvermogen, dat je niet anders kunt dan van Pancho en D.Q. te gaan houden. Boeiend, spannend, vol levenswijsheid én humoristisch.

Lees een stukje

'Hoe sta jij tegenover de dood?' Pancho's hoofd schoot naar achteren alsof iemand hem een onzichtbare stomp had gegeven. 'De dood? Die bestaat. Er gaan zo vaak mensen dood. Daar zit ik niet mee.'
'Hij jaagt je geen angst aan?'
'Kom nou! Waarom zou hij?' Hij moest ineens aan de revolver in zijn rugzak denken. En toen aan zijn zusje. Het begrip dood vervulde hem met woede, haat, een verstikkende drang, wroeging zelfs, maar geen spoor van angst.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
z
08/11/2013
0

Never judge a book by its cover.

boeken nerd
25/10/2011
0

In het begin sprak het boek mij niet zo aan maar na een tijdje leefde ik echt mee en kon ik bijna niet meer stoppen met lezen.
Een super boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren