Cover van boek Marcelo en de echte wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2010 | 275 pagina's
ISBN: 9789047702429

Marcelo en de echte wereld

Marcelo is zeventien en lijdt aan een vorm van autisme. Als zijn vader hem dwingt met een vakantiebaantje in de echte wereld te stappen, moet Marcelo uit zijn schulp kruipen. Tijdens zijn baantje ontdekt hij Jasmine, met wie hij vrienden wordt. Maar hij ontdekt ook dat mensen elkaar gebruiken om er zelf beter van te worden en dat hij zijn vader niet altijd kan vertrouwen. De echte wereld blijkt allesbehalve eenvoudig.

Marcelo observeert zijn omgeving met een scherpe blik en veel gevoel voor humor. Zo worden zijn ervaringen -die niet zo vrolijk zijn- toch nooit zwaar.

Lees een stukje

'Ja, precies. De echte wereld.'
Hoe vaag en ruim dat begrip ook is, ik heb wel een idee van wat het inhoudt en welke mogelijkheden het met zich meebrengt. Je aan de regels van de echte wereld houden betekent bijvoorbeeld zomaar een praatje maken met andere mensen. Het betekent mijn mond houden over mijn speciale interesses. Het betekent mensen aankijken en ze een hand geven.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.90909
Anoniem
25/02/2024
0

saai

goed
23/10/2023
0

prachtig

 

zilverstroom
14/11/2015
0

Echt een mooi boek. Een meeslepend verhaal over een bijzondere jongen. Een boek dat je niet vergeet! Ik zou zeggen: lezen maar!

Margot
08/09/2010
0

Fantastisch!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren