Cover van boek Dagboek van een natuurjongen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Balans | 2021 | 271 pagina's
ISBN: 9789463821414
Dit boek staat in de lijsten DagboekenKlimaatWeek van het Bos

Dagboek van een natuurjongen

Op school beweerde een leerkracht dat Dara McAnulty nooit een deftig opstel zou kunnen schrijven. Op zijn vijftiende bewees Dara het tegendeel. Hij publiceerde een boek! Een bestseller die meermaals werd bekroond. Dara ontdekte namelijk dat hij wel degelijk iets te vertellen had, wanneer het onderwerp hem nauw aan het hart lag: natuurbehoud, klimaatverandering, vogels, vlinders en nog veel meer.

In Dagboek van een natuurjongen geeft Dara een jaar lang inkijk in zijn leven. In klare taal schrijft hij over zijn autismespectrumstoornis, hoe zijn gezin verhuist en vooral hoeveel schoonheid er te vinden is in de natuur. Deze schoonheid dreigt verloren te gaan en daarom is Dara's dappere boodschap bijzonder waardevol. Een prachtig en uniek dagboek. 

Lees een stukje

Vrijdag 11 mei
Ik voel me gesterkt door het leven dat overal opspringt, in de tuin, op het terrein van de school, zelfs in de straten rond het huis. Mijn hart bonkt minder tegen mijn borst. Ik volg het ritme van de natuur en dompel me weer onder in elk moment, laat elke golf tegen me aan slaan en binnensijpelen. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren