Cover van boek Tot in de hemel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas Contact | 2019 | 602 pagina's
ISBN: 9789025452773
Dit boek staat in de lijsten KlimaatWeek van het Bos

Tot in de hemel

Heb jij wel eens écht stilgestaan bij bomen? Dat ze onze lucht zuiveren wist je natuurlijk al, en misschien ook dat een ‘bosbad’ ons rustiger maakt. Maar wist je ook dat bomen met elkaar praten en elkaar helpen? Dat ze ons zelfs kunnen inspireren om op een andere en bétere manier om te gaan met de natuurlijke wereld rondom ons.

In “Tot in de hemel” laten heel uiteenlopende mensen zich door bomen betoveren, waaronder een kunstenaar, een studente, een gameontwikkelaar en een voormalige soldaat. Samen en apart nemen ze de bomen in bescherming tegen de mens, zelfs als ze daarvoor moeten vechten … of sterven.

Richard Powers voert je moeiteloos mee van wortel tot kruin, en onderweg wacht jou geen makkelijk maar wel een boeiend verhaal. Na afloop zal je blik op bomen, maar ook op acties als ‘Youth for Climate’ en ‘Extinction Rebellion’, nooit meer dezelfde zijn!

Lees een stukje

"De mensheid is ernstig ziek. De soort zal niet lang meer bestaan. Het was een gestoord experiment. Binnenkort zal de wereld weer worden teruggegeven aan de gezonde, collectieve vormen van intelligentie. Kolonies en zwermen."

"Zelfs met de beste argumenten kan je niemand op andere gedachten brengen. Dat lukt alleen met een goed verhaal."

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
jef
12/10/2021
5

cool

Wat vind JIJ?

Aantal sterren