Cover van boek De toverberg
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Uitgeverij De Arbeiderspers | 2017 | 928 pagina's
ISBN: 9789029586191

De toverberg

Tijdens de 19de en 20ste eeuw trokken patiënten met longproblemen vaak naar een sanatorium in de bergen, waar de lucht zuiverder was. Dat doet ook de jonge Hans, het hoofdpersonage van dit meesterwerk uit de Duitse literatuur.

“Hoe kan je zo’n gigantisch dik boek schrijven over een klein sanatorium?”, hoor ik je al denken. Maar voor de auteur Thomas Mann symboliseert dit geïsoleerde plaatsje in Zwitserland de Europese maatschappij vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Hoog op de ‘toverberg’ beleeft Hans tal van magische avonturen: zo wordt hij verliefd op een beeldschone medepatiënte, ziet hij verschillende mensen sterven, en voert hij lange gesprekken met kleurrijke figuren van alle nationaliteiten.

Lees een stukje

‘Ja, tijd,’ zei Joachim en hij knikte verschillende keren voor zich uit, zonder zich iets aan te trekken van de oprechte verontwaardiging van zijn neef. ‘Je wilt niet geloven hoe ze hier met de menselijke tijd omspringen. Drie weken zijn voor hen als een dag. Dat zul je nog wel merken. Daar kom je allemaal nog wel achter,’ zei hij en hij voegde eraan toe: ‘We hebben hier heel andere begrippen.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren