Cover van boek Kelderkind
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2012 | 485 pagina's
ISBN: 9789058387660

Kelderkind

Duitsland, 19de eeuw. Kaspar Hauser zit jarenlang gevangen in een kelder. Op een dag wordt hij achtergelaten op een plein. Hij kan alleen zijn naam schrijven, hij kan amper praten en lopen. De mensen staan voor een raadsel. Wie is die figuur? Waar komt hij vandaan?
Ondertussen is er ook Manfred. Hij is geboren met een hazenlip en leert dat de wereld hard is voor iemand met een misvormd uiterlijk. Manfred zoekt vriendschap, warmte en erkenning. Als zijn pad dat van Kaspar kruist, zal niets ooit nog hetzelfde zijn.

Kelderkind is gebaseerd op waargebeurde feiten: Kaspar Hauser heeft echt bestaan. In dit boek lees je wie hij geweest zou kunnen zijn. De prachtige cover voorspelt - terecht - een verhaal vol sfeer. Maar het is ook een spannend, intrigerend én verslavend verhaal.

Lees een stukje

Ik denk dat ik toen voor de tweede keer de dood in de ogen heb gekeken. En ik vond het niet erg.
Ik liep door een lange gang. In de verte was er wenkend licht. Mijn moeder had me bij de hand, ik was weer het jonge kind dat ze voor altijd zou beschermen. Haar andere hand zwaaide met de rozenkrans die ik probeerde te pakken.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.42222
Maria
02/06/2015
0

Dit boek is niet voor mensen die niet graag lezen en geen doorzettingsvermogen hebben qua het doorlezen terwijl je soms twijfelt of het je tijd wel waard is.
Je vraagt je vanaf het begin wel af wat er nou precies speelt en wat je nu eigenlijk precies leest.
Dan de ene verhaallijn en dan weer het andere, dan is de hoofdpersoon hier en dan weer daar. Maar wie is de hoofdpersoon nu?
Deze vragen speelden bij mij heel erg.
Maar het verhaal blijft op deze manier wel interessant en je wilt uiteindelijk ook gewoon weten wat er nou precies gaande is.
Dit kom je ook aan het eind te weten.
Voor mensen die echt van lezen en geschiedenis houden is dit echt een snoepje.

Leesbeest
05/04/2015
0

interessant
supercool
historisch
geschiedenisschrijvend
origineel

Leesbeest
05/04/2015
0

interessant

Sara Degroote
24/02/2015
0

Ik heb dit op 12 jarige leeftijd (ik ben boekverslaafd) gelezen en ik vond het toen al een goed boek, enkele jaren later, nu dus, heb ik het nog eens gelezen en het viel me weer op dat dit echt een goed boek is. Het is wel meer geschikt voor boekenwurmen want de verhaallijn wisselt vaak af.

Attila louis
18/11/2013
0

Toen ik de cover zag van dit boek was ik direct enthousiast om er aan te beginnen.
De achterflap zegt niet veel over het verhaal.Maar eens je bent begonnen is er geen stoppen meer aan.Dat afwisselen is een beetje verwarrend, maar je moet het ook helemaal doorlezen zodat je het kunt begrijpen.Een plus is dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Emiel Roothooft
26/10/2013
0

Echt een leuk boek, als je houdt van historische boeken is dit zeker iets voor jou!!!

Jonas Piron
03/10/2012
0

Ik moet zeggen dat ik niet zo vaak/zelden/nooit boeken lees, maar als ik dan een boek moet kiezen, zorg ik ervoor dat het boek een goed verhaal heeft. Ik dacht bij dit boek van: "Dat ziet er wel tof uit". Na de achterkant te lezen, dacht ik ook: "Dit wordt een goed boek". Maar toen ik begon te lezen, dacht ik echt van: "Wat is dit?" Ik vond het zeer moeilijk om te begrijpen, en er werd ook afgewisseld tussen die twee verhalen, maar daardoor vond ik het nog moeilijker om te lezen. Het las wel sneller door het wat grotere lettertype, maar dat was/is dan ook het enige goede dat je over dit boek kan zeggen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren