Cover van boek De laatste wildernis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De bezige bij | 2008 | 351 pagina's
ISBN: 9789023427889

De laatste wildernis

Robert Macfarlane doorkruist al stappend het Verenigd Koninkrijk zoekend naar overgebleven plekken wildernis, naar plekken waar je nog kan verdwalen, waar geen menselijke aanwezigheid te bespeuren is, plekken waar je onder de blote hemel kan slapen zonder dat de politie komt vragen wat je daar eigenlijk wel aan het doen bent. Zo belandt hij in diverse desolate uithoeken van Ierland, Wales en Schotland.

De manier waarop Robert Macfarlane zijn enthousiasme voor onherbergzame rotskusten, beslijkte holle wegen, besneeuwde bergtoppen en verlaten stranden overbrengt werkt erg aanstekelijk. Je krijgt er zin van om meteen naar AS Adventure te lopen, jezelf een dure slaapzak en rugzak aan te schaffen en er op uit te trekken. Vooral zijn passie voor het in open lucht slapen is geestig en origineel. Een ideaal boek voor wie ooit op reis wil naar het Verenigd Koninkrijk en op de hoogte wil gebracht worden van de mooiste onherbergzame plekjes van die regio. Of voor eender wie met en passie voor de natuur.

Lees een stukje

De oudste holle wegen stammen uit het begin van de ijzertijd. Niet één ervan is jonger dan driehonderd jaar. Door de eeuwen heen werd dit soort wegen door karrenwielen, hoeven en voeten uitgesleten, zodat er geulen in het blootgelegde gesteente ontstonden.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren