Cover van boek Stallo
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Cargo | 2013 | 576 pagina's
ISBN: 9789023485209

Stallo

Susso's grootvader heeft naam gemaakt als fotograaf van het onherbergzame Lapland. Zijn dochter en kleindochters houden zijn herinnering levend in hun toeristische winkel in Kiruna, helemaal in het noorden van Zweden. De belangrijkste foto die hun grootvader maakte, is echter een familiegeheim. Het is een luchtfoto waarop, klein maar duidelijk, een niet-menselijk wezen te zien is dat op de rug van een beer rijdt. Door deze foto is de familie - en vooral Susso - overtuigd van het bestaan van trollen. Die komen dan wel vaak voor in Samische verhalen, maar er is bijna niemand die er écht in gelooft. Susso is vastbesloten om hun bestaan te bewijzen. Maar wanneer ze zelf een foto maakt van wat wel eens een trol zou kunnen zijn, wordt die foto in verband gebracht met de verdwijning van een kind uit de buurt. Het is het begin van een huiveringwekkende reis, op zoek naar de waarheid...

Dit spannende maar lijvige verhaal, vol knappe beschrijvingen van Zweedse landschappen, wordt door verschillende personages verteld. Misschien wat ingewikkeld in het begin, maar een aanrader voor wie geboeid is door cryptozoölogie (oftewel het onderzoek naar onbekende, spectaculaire wezens die naar alle waarschijnlijkheid niet echt bestaan).

Lees een stukje

Edit had haar zus gebeld, maar spottende tegenstand gevoeld. Praten over kabouters en bovennatuurlijke gebeurtenissen kon wel, dat was zelfs wel gezellig, maar alleen zolang het voor de grap was. Wanneer je het in alle ernst deed, wanneer je volhield dat het echt was, ontstond er een rare sfeer.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren