Cover van boek De Zwendelprins
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2019 | 399 pagina's
ISBN: 9789048846931

De Zwendelprins

Simran is 17 jaar oud en werkt als keukenhulp voor een machtige maharadja. Wanneer ze wordt ontvoerd door een jonge prins uit het Noorden staat haar kleine wereld plots op zijn kop. Simran wordt ongewenst meegesleept in een avontuur, een epische zoektocht naar een magisch kompas en een verdwenen kroonprins. Tijdens deze expeditie helpt ze niet alleen de verschillende koninkrijken, maar leert ze ook zichzelf kennen. 

De Zwendelprins is het indrukwekkende debuut van de Nederlandse Rima Orie. Orie schrijft weldadig en zintuigelijk. De fictieve wereld die ze schiep klopt tot in het kleinste detail en refereert regelmatig naar India.  

Lees een stukje

Zelfs toen Simran weer in de bediendenhal was, kon ze nog niet ontspannen. Ze had een onvergeeflijke misstap begaan door een prins recht in de ogen te kijken. Hij had het recht om haar daarvoor te straffen. Ze slikte moeilijk. In haar hoofd ging ze na of iemand anders haar fout ook had opgemerkt, maar daar werd ze alleen maar zenuwachtiger van omdat ze het antwoord niet wist. Er waren koningen en koninginnen uit verschillende koninkrijken van het land in de zaal aanwezig, maar de enigen voor wie ze oog had gehad, waren de mensen uit het Noorden.  

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
anoniem
20/10/2020
0

slecht

Wat vind JIJ?

Aantal sterren