Cover van boek De heerschappij van de maskers
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2019 | 464 pagina's
ISBN: 9789021024578

De heerschappij van de maskers

In een sterk verdeelde maatschappij groeit Laia op bij haar grootouders. Wanneer Laia’s broer gearresteerd wordt, sluit ze zich aan bij het Verzet. Ze kunnen haar helpen haar broer te bevrijden, maar in ruil wordt ze als spion-slaaf naar de militaire academie gestuurd.

Elias is een leerling op de academie en staat op het punt af te studeren. Hij wil echter geen toekomst als elitesoldaat in en beraamt zijn ontsnapping. Het lot beslist daar anders over. Wanneer Laia en Elias elkaar ontmoeten, ontdekken ze dat ze samen een groter doel hebben: het Imperium bestrijden.

Dit verhaal speelt zich af in een magische mix van het oude Romeinse rijk en de verhalen van Duizend-en-een-nacht. Het wordt afwisselend verteld vanuit de perspectieven van Laia en Elias. Een echte page-turner en een absolute aanrader!

Lees een stukje

De commandant neemt me van top tot teen op, alsof ze naar tekenen zoekt die haar vermoedens moeten bevestigen. Vervolgens duwt ze ruw mijn kin omhoog. Ik knijp tot bloedens toe in mijn been en mijn ogen vullen zich met tranen. ‘Had ik je misschien net zo moeten toetakelen als Kokkin?’ mompelt ze. ‘Waarschijnlijk was je me nog dankbaar geweest ook. Schoonheid is een vloek als je tussen mannen leeft.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Cara
09/11/2021
5

Tof boek. Ik ben nu deel 2 aan het lezen, een echte aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren