Cover van boek De Rattenvanger
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
WB Fantasy | 2013 | 383 pagina's
ISBN: 9789028424999

De Rattenvanger

Nadat Ghesick een eeuwenoud amulet en dagboek van de magiër Al-Gular in handen krijgt, breekt hij in in diens toren. Daar vindt hij een diadeem in een onbekend metaal. Ondanks de waarschuwingen in het dagboek, dat hij moet laten vertalen door zijn vriend Zaccaria, de rattenvanger, kan hij niet aan de verleiding weerstaan en zet hij hem op. Onder invloed van de diadeem ziet hij door de ogen van een monster dat al eeuwen opgesloten zit en naar buiten wil…

Ghesick is niet zo'n hoofdpersonage waar je meteen van gaat houden: hij gedraagt zich niet altijd even sympathiek. Gelukkig wordt hij omringd door een hele rits interessante personages: een zwakzinnige rattenvanger, een hoertje dat het liefst de hele dag zou snoepen en een verminkte premiejager. Allemaal zijn ze verwikkeld in een verhaal dat bijna 400 jaar geleden begon en nu eindelijk zijn ontknoping krijgt. Een enorm spannend verhaal dat je niet zomaar neerlegt!

Lees een stukje

Zijn harnas bedekte zijn hele lichaam en gaf hem een indrukwekkende uitstraling. Op zijn borst prijkte hetzelfde symbool als dat wat voorafging aan de inscriptie op het altaar. In zijn ene hand droeg hij een groot slagzwaard en zijn andere leek dreigend naar hem te wijzen. Hij dacht de ridder te zien bewegen. Ja, hij zou durven zweren dat hij hem nauwelijks merkbaar zijn vinger had zien verplaatsen. Hij keek met volle aandacht naar het beeld. De borst van de strijder ging op en neer.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.5
2.5/5 9 stemmen
onbekend
24/10/2016
0

goed boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren