Cover van boek De ravenjongens
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Full Moon | 2013 | 365 pagina's
ISBN: 9789048818341

De ravenjongens

Wanneer Blue kennismaakt met Gansey, Adam, Ronan en Noah raakt ze verwikkeld in hun queeste. Ze zijn op zoek naar de legendarische held Glendower, waarvan voorspeld is dat hij ooit zal terugkeren om zijn volk te redden. Wie hem terugvindt, krijgt een magische gunst. Blue’s helderziende familie krijgt echter verontrustende visoenen over de zoektocht en de gevolgen ervan. En Blue zelf heeft een geheim dat ze tegen elke prijs moet bewaren: Gansey heeft nog minder dan een jaar te leven.

Het poëtische taalgebruik en de prachtige vriendschap tussen de vijf levensechte hoofdpersonages maakt dat dit boek aanvoelt als het eerste deel van een even mythische queeste als die van Glendower zelf. Magische obstakels en meer prozaïsche slechteriken moeten verslagen worden voor onze helden in hun opzet kunnen slagen. Bovendien is het een race tegen de klok en blijken alle hoofdrolspelers een eigen magie te bezitten die hen met hun stadje hun doel verbindt. Om in één ruk uit te lezen.

Lees een stukje

‘Mag ik je naam weten?’ vroeg ze.
Hij keek haar aan, en ze besefte met een schok dat hij een Aglionby-trui droeg.
’Gansey,’ zei hij. Hoewel zijn stem zacht klonk, was het geen fluistering. Het was een echte stem, van ergens bijna te ver weg om te horen.
[…]
Hij was zo echt. Nu het eindelijk gebeurde, nu ze hem eindelijk zag, voelde het helemaal niet als iets magisch. Het voelde alsof ze in een graf keek en zag dat het naar haar terugkeek.
’Is dat alles?’ fluisterde ze.
Gansey sloot zijn ogen. ‘Dat is alles.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
lily
13/01/2021
5

Dit boek is niet normaal. De schrijfster laat de personages zo goed vallen. Je voelt met ze mee en ze worden je nieuwe vrienden. Het is nog maar het eerste boek in een serie van 4 maar alleen de 1 en 2 zijn vertaald maar laat u daardoor niet afschrikken. Het is niet normaal, deze serie.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren