Cover van boek Rebel in de woestijn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2016 | 287 pagina's
ISBN: 9789024569250
Dit boek staat in de lijsten Boeken voor prinsen en prinsessenZomer

Rebel in de woestijn

Amani’s oom vindt dat het tijd wordt dat ze trouwt, en als haar tante geen goede man voor haar vindt, trouwt hij zelf wel met haar. Voor Amani betekent dit het begin van een race tegen de klok om genoeg geld te verzamelen om naar de hoofdstad te reizen en te maken dat ze wegkomt. Onderweg komt ze Jin tegen, die ook de reis door de woestijn maakt en achtervolgt wordt door de kroonprins en zijn mannen, en raken hun levens met elkaar verbonden.

Dit boek speelt zich af in een woestijnkoninkrijk dat de legenden van Duizend en Eén Nacht kruist met het Wilde Westen. Djinn, Nachtmerries, magische krachten, wezens gevangen door ijzer, een schietwedstrijd, een achtervolging door een trein, een rebelse prins… Alles om dit een heerlijk boek vol actie, mysterie en ook een beetje romantiek te maken. Rebel in de woestijn is het eerste boek in de trilogie met dezelfde naam, die al volledig uit is – je kan dus meteen aan het vervolg beginnen.

Lees een stukje

Toen zag ik het opeens allemaal heel scherp. Ik en mijn doelwit. Alleen het doel deed er nog toe.
Ik haalde de trekker over.
De eerste fles brak meteen. De tweede wankelde even op de rand van de houten balk. Ik kon het schilfertje waar ik het dikke glas geraakt had, zien. Ik hield mijn adem in, terwijl de fles heen en weer wiebelde.
Vijftig foeza die ik misschien nooit meer zou zien.
Vijftig foeza en mijn enige manier om te ontsnappen foetsie.
De tweede fles viel op de grond en brak.
De menigte brulde. Ik slaakte een lange zucht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
iemand
19/04/2023
2

Vrij moeilijk te lezen, veel vreemde termen en moeilijke storyline dus niet zo makkelijk te lezen, maar op zich wel oké.

Anoniem
14/09/2022
1

super saai 

jasper
14/09/2021
5

helemaal toppie dit boekje?

Daphne
06/08/2021
5

Dit boek had me mee in het verhaal van in het begin en dat gebeurt bij mij niet vaak. Het boek blijft na elk hoofdstuk er de spanning in houden tot je eigenlijk niet meer weet waar je nu eigenlijk een pauze kan nemen. 

ryan
29/09/2020
5

Rebel in de woestijn is een spannend verhaal waar ik van begin tot eind in de ban van raakte. Alwyn heeft een schrijfstijl waar je u tegen zegt, aangezien ze veel toffe wendingen in het verhaal weet te plaatsen. Je begint meteen in alle actie tijdens een schietwedstrijd en al snel barst de spanning los en beleeft Amani een bloedstollend avontuur door de woestijn. Een klein stuk in de woestijn verloopt wat traag, maar dat wordt gecompenseerd door bijzondere verhalen over djinns en andere magische wezens. Daarna ontdekt Amani veel nieuwe plekken, komt ze terecht in adrenalineverhogende gevechten en leert ze veel meer over de wereld om haar heen. Alwyn wist mij vaak te verbazen door bepaalde plotwendingen, waardoor ik haast meteen het vervolg erbij pakte toen ik de ontknoping las.

h
29/09/2020
5

<3

Wat vind JIJ?

Aantal sterren