Cover van boek Voor de leeuwen: belevenissen van een safarigids
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Mouria | 2007 | 254 pagina's
ISBN: 9789045800288

Voor de leeuwen: belevenissen van een safarigids

In Voor de leeuwen! vertelt Peter Allison over zijn belevenissen als safarigids in Afrika. Over die keer dat hij oog in oog stond met een gigantische olifant, over de verschrikkelijke stank van een honingdas of hoe hij met een auto vol toeristen te midden van de krokodillen kopje onder dreigde te gaan. Zijn advies: wat er ook gebeurt, ren nooit weg voor wilde dieren!

Een spannend, maar vaak ook hilarisch boek over het wel en wee van een safarigids. Het boek bestaat uit korte anekdotes, die je makkelijk los van elkaar kan lezen. Met grappige beschrijvingen van de toeristen die hij tijdens zijn gegidste rondleidingen ontmoet. Wat denk je van de Japanner bijvoorbeeld die wil dat hij zich nog eens laat aanvallen door een leeuw, 'zodat hij een mooie foto kan maken'? Lees zeker ‘Verzopen’, ‘Verdwaald’ en ‘Een nacht in de Makarikaripan’.

Lees een stukje

De auto maakte schokkerige bewegingen en zakte weg in de zanderige bodem. Nog een klein stukje dieper en we zouden allemaal wegdrijven. Ik had alleen mijn hoofd nog boven water.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Fleur
12/08/2009
0

Ik vind het een heel leuk boek, alles is leuk. Er is niks dat ik er stom aan vind, behalve er zitten wel moeilijke woorden in! maar ik snap het wel!
Ik zou als er nog andere boeken van Peter Allison waren, (die in het nederlands zijn) wel willen lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren