Cover van boek No man's land
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2017 | 191 pagina's
ISBN: 9789401446105

No man's land

Hoe kan je dit fotoboek in één woord beschrijven? Unheimlich komt misschien nog het beste in de buurt. Deze Duitse term gebruiken we om situaties te beschrijven die je een vreemd beklemmend gevoel bezorgen, zonder dat je goed weet waarom. Soms lijkt iets onbehaaglijk, zelfs eng, maar word je er toch tot aangetrokken. Het vertrouwde voelt vreemd. De fotograaf Henk Van Rensbergen is een meester in het maken van unheimliche foto's. 

Van Rensbergen is piloot van beroep, dus reizen zit in hem. Hij heeft een fascinatie met verlaten gebouwen. De voorbije decennia bezocht hij over de hele wereld verloederde plekken: ziekenhuizen, fabrieken en theaterzalen... Deze plaatsen fotografeert hij. In No man's land vind je een verzameling van deze beelden, in grote kleurenfoto's. Hier en daar werd een dier toegevoegd met de computer, voor dat extra tikkeltje unheimlichheid. 

Lees een stukje

Zonder vissers en allerlei vervuiling komt het zeeleven weer tot ongeziene bloei. Het is een harde waarheid, maar onze ondergang zou een zegen zijn voor fauna en flora. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren