Cover van boek Plastic Panda's
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Nijgh & Van Ditmar | 2011 | 237 pagina's
ISBN: 9789038894676

Plastic Panda's

Toen Bas Haring een jaar of zeven was, kreeg hij een poster van het Wereldnatuurfonds. Daarop stonden alle bedreigde diersoorten afgebeeld. Nu vraagt hij zich af of welke dieren daarvan ondertussen verdwenen zijn. De laatste decennia is er enorm veel aandacht voor het beschermen van de biodiversiteit. Maar Bas Haring durft hierbij een paar kritische vragen te stellen. Volgens hem is een wereld met minder soorten en meer natuur in de vorm van landbouw en parken niet per definitie slechter.

Het uitgangspunt van Bas Haring is gewaagd. Hij reikt op zijn eigen speelse manier een hele reeks boeiende inzichten aan. Iedereen die dit boek leest, zal kritischer gaan denken over het belang biodiversiteit. Dat betekent niet dat Bas een pleidooi tegen de natuur houdt, integendeel. Juist dit maakt het boek ongelooflijk interessant. Verplichte lectuur voor iedereen die begaan is met de toekomst van onze planeet!

Lees een stukje

Soorten zijn een door mensen verzonnen categorie om de wereld een beetje begrijpelijk te maken. Een voor de hand liggende categorie, dat wel. Maar ónze categorie. Is het niet menscentrisch zo’n categorie zo veel gewicht te geven dat het een van de enige dingen is die er ultiem toe doen? Planten en dieren trekken zich weinig aan van onze soortindeling. Hun zal het worst zijn. Of er nog andere panda’s leven kan de laatste of de een-na-laatste panda weinig schelen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren