Cover van boek De alchemist
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Arbeiderspers | 2011 | 140 pagina's
ISBN: 9789029567206

De alchemist

Santiago wil de wereld verkennen en leren hoe die in elkaar zit. Hij trekt rond en ontmoet op zijn reis bijzondere figuren. Dat levert prachtige gesprekken op over het leven en de liefde...

Een boek van alle tijden dat je niet alleen meer inzicht geeft in de hoofdpersoon, maar ook in jezelf. Filosofisch, treurig en ontroerend, spannend en mysterieus. Voor wie een beetje van zweven houdt.

Lees een stukje

De enige behoefte die de schapen hadden was eten en drinken. Zolang de jongen de beste weidegronden van Andalusi√ę kende, zouden ze altijd zijn vrienden blijven, ook al waren alle dagen gelijk, met lange uren die zich voortsleepten tussen zonsopgang en zonsondergang, ook al hadden ze in hun korte leven nooit een boek gelezen en kenden ze de taal van de mensen niet die het nieuws uit de dorpen vertelden. Ze waren tevreden met water en voedsel, dat was voldoende. In ruil daarvoor schonken ze gul hun wol, hun gezelschap en - soms - hun vlees.
Als ik ineens een monster zou worden en ze een voor een zou slachten, zouden ze dat pas doorhebben als bijna de hele kudde uitgeroeid zou zijn, dacht de jongen. Want ze vertrouwen mij volledig en zijn vergeten op hun eigen instincten te vertrouwen. Alleen maar omdat ik ze naar hun eten en drinken leid.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.441175
Zoran
02/04/2021
5

Prachtig boek

Loes
03/04/2013
0

Ik heb eerder al boeken gelezen van Paulo Coelho en ik weet dat het filosofische boeken zijn en eenmaal dat je denkt dat het nog vlot leest dan kom je bij een stuk dat je zeker weten 3 keer opnieuw zal moeten lezen. Het is dus een kunst om bij zo'n boeken volledig mee te zijn, want niet altijd lukt. Het boek zelf geeft veel om over na te denken, je dromen nastreven is inderdaad niet zo gemakkelijk. Toch niet hoe die jongen dat doet. Op het einde was het wel grappig om het einde van de reis te lezen. Ik was het volledig mee eens dat de reis zo verliep, maar het einde geeft een nieuwe betekenis aan het boek. Een filosofie die je meer kan toepassen op het dagelijkse leven. Zeker de moeite waard om het boek te lezen!

NATHAN
08/02/2013
0

Een goed boek. Soms spannend, soms wijze woorden.

sven verhaeghe
15/02/2009
0

Het boek <i>De Alchemist</i> van Paulo Coelho is een literair hoogstaand boek. Niet een verhaal waar je snel doorheen leest, maar je blijft stilstaan bij alle aspecten van het verhaal. Er zijn boeiende levenslessen, en een hoop filosofische gedachten in te vinden: Schitterend!!

Tobit
01/02/2007
0

Het beste boek ter wereld,
dit zou je ontelbaar keren kunnen lezen.
Fantastisch en filosofisch!!!

Jasmien
18/09/2006
0

Ik hou van lezen! Lezen is mijn leven! Dit is een keineige site met allemaal coole boeken! Bedankt!

Eva
02/05/2006
0

Dit boek leert je dat er veel waarheden in sprookjes schuilen, je moet alleen de tekens zoeken, vinden en vooral... erin geloven! Een echte aanrader voor al degenen die de wereld, mysteries, vragen en vooral zichzelf beter willen leren kennen. Kortom: filosofisch (I like that!)

veerle willaert
29/11/2005
0

een prachtig boek, met veel lagen; je kan het inderdaad blijven herlezen en steeds nieuwe dingen ontdekken.
Ik vind het niet een boek waar je van gaat zweven, eerder een dat je over jezelf doet nadenken en dat toont waar het echt om gaat!
een aanrader!

Emel
06/11/2004
0

Dit boek is gewoon fan-tas-tisch! Heel uitzonderlijk en zo vind je er ook niet veel in de bib. Dus als je het ooit eens vastneemt aarzel niet en lees het gewoon!

helia
19/10/2004
0

de wereld van besluiten vind je hier in dit boek! Een geheimzinnig droom die op een eigenaardige manier uitkomt.
Het is iets dat het lezen meer dan al de andere boeken waard is.

lily
17/01/2004
0

Dit is een cultboek, ik heb er lang naar moete zoeke, maar het was de moeite!
als je het te pakken krijgt moet je het zeker eens lezen!

peter
01/10/2003
0

dit boek kan je 5 keer herlezen, ik deed het toch! Saai is niet van toepassing op dit boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren