Cover van boek De horlogemaker van Londen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2016 | 350 pagina's
ISBN: 9789026139857
Dit boek staat in de lijst Sleutels, geheimen en raadsels

De horlogemaker van Londen

Op mysterieuze wijze krijgt Thaniel een horloge in handen dat hem net op tijd waarschuwt voor de bom die Scotland Yard platbrandt. De man die het horloge gemaakt heeft, wordt op slag een belangrijke verdachte in het onderzoek naar de terreurgroep die de bommen geplaatst heeft. Thaniel krijgt de opdracht meneer Mori in de gaten te houden, maar diens winkeltje is een plek vol wonderen waar de eenzame Thaniel zich snel helemaal thuis voelt. Wat is het geheim van de geheimzinnige horlogemaker?

De horlogemaker van Londen is een betoverend boek dat historische fictie verweeft met magische elementen, en geeft niet al zijn mysteries prijs. De personages zijn herkenbaar en hun dagelijks leven wordt levensecht weergegeven. Op Katsu, de kleptomanische mechanische octopus, wordt je op slag verliefd. Het boek geeft je ook een beeld van een Victoriaans Engeland waar vrouwenrechten stilaan een gespreksonderwerp worden, en van een Japan dat langzaam hersteld van een burgeroorlog. Voor fans van geschiedenis en boeken als 'Het Nachtcircus' en 'De Schaduw van de Wind'.

Lees een stukje

Langzaam nam hij het eruit. Het was gemaakt van een roodachtig goud dat hij nooit eerder had gezien. De ketting, die er zachtjes achteraan gleed, bestond uit gladde, gave schakels zonder ook maar de geringste opening of een soldeernaad waaraan te zien was hoe ze aan elkaar waren bevestigd. Hij liet hem door zijn vingers glijden tot het slotje aan het uiteinde tegen zijn manchetknoop tikte. Het springdeksel ging niet open toen hij erop drukte. Hij hield het horloge bij zijn oor, maar het uurwerk zweeg en de kroon liet zich niet opwinden. Toch moesten ergens binnenin nog radertjes functioneren, want ondanks de vochtige kou voelde de kast warm aan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.875
3.9/5 4 stemmen
Hanne
18/11/2023
4

Goed boek, in het begin gaat het wat traag vooruit, maar vanaf de helft vlieg je er door! Mooi geschreven met originele verhaallijnen!

19/09/2023
0

❗️

Elisabeht
08/10/2022
0

ik denk dat het een super mooi boek is en ik ga ook akkoord met Julie want er zijn geen tekeningen. Maar het is een fijn boek, perfect voor genietende lezers.

Julie
27/09/2020
4

Het is een mooi boek, maar ik zou het niet aan iemand aanraden die moeite heeft met verschillende verhaallijnen. Er zijn geen tekeningen, wat Lauren in haar mededeling ook zegt. Het heeft 347 pagina's en een kort dankwoord.

Lauren
11/12/2018
0

IK heb het boek niet echt gelezen maar ik heb er wel eens in gekeken want we hadden dat boek op school.Het is een groot boek niet zo dik met heel mooie tekeningen de tekeningen zijn prachtig en heel fijn getekend wil je dus prachtige tekeningen zien lees dan dit boek.

branko
14/09/2018
0

ik heb het boek niet eens gelezen maar kan iemand zeggen of het leuk is.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren