Cover van boek Knielen op een bed violen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2015 | 491 pagina's
ISBN: 9789023492566

Knielen op een bed violen

Hans Sievez groeit op met een strenge en autoritaire vader. Bovendien is die nog eens streng godsdienstig. Toch kan Hans zich losrukken uit dit verstikkende milieu en in Den Haag leert hij hoe hij planten en bloemen moet kweken en verzorgen. Samen met zijn vrouw bouwt hij een plantenkwekerij op. Maar de godsdienst blijft hem achtervolgen. Een handvol lugubere 'predikers' praten voortdurend op hem in. Je ziet hoe de godsdienstwaanzin langzaam binnensijpelt in het gezin, het bedrijf en het hele leven van Hans Sievez. Griezelig.

Een dik boek met het aangrijpende relaas over hoe godsdienstfundamentalisme dichter bij is dan we soms denken. Het leest als een lugubere thriller maar is gebaseerd op de waargebeurde ervaringen van de auteur zelf. Met dit boek wilde hij onderzoeken wat de motieven waren van z'n vader. In 2005 won Knielen op een bed violen de AKO literatuurprijs.

Lees een stukje

Zijn stem raasde, drong in alle hoeken, wilde uitstijgen boven het dak van de boerenschuur. Ineengekrompen vroeg Hans zich af of hij zich in alles vergist had. Heb ik het mij ingedacht? Is het verbeelding geweest? Hoor ik hier wel thuis?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 2 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren