Cover van boek Gebrek is een groot woord
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2018 | 238 pagina's
ISBN: 9789044629866

Gebrek is een groot woord

Skip is een vrijgevochten jonge vrouw. Voor haar werk vervoert ze zeilboten van rijke families. Die levensstijl bevalt haar prima: de eenzaamheid, het avontuur, de anonieme liefdes in de verschillende havens. Wanneer ze in Frankrijk stuit op oude bekenden - de familie Zeno - wordt ze uitgenodigd om de zomer door te brengen in hun chique huis in Amsterdam. Hoewel Skip in die stad opgroeide, kwam ze er al zeven jaar niet meer. Haar terugkeer is een bevreemdende ervaring. Ze ontwikkelt een goede band met de tienerzoon van de Zeno's, duikt opnieuw in bed met haar ex en probeert in het reine te komen met de dood van haar moeder. Scherven worden geplakt en vervolgens weer gebroken. De zee roept.

De jonge auteur, Nina Polak, serveert een hippe cocktail van humor, gevoel en maatschappijkritiek. Gebrek is een groot woord is een broeierig boek dat lekker vlot leest.

Lees een stukje

De enige rijken die ik van dichtbij ken zijn de Zeno's. Zij beperken het zeebanket tot zondagen, als ik het me goed herinner. De Zeno's nemen niet veel meer dan ze nodig hebben: ze hebben één auto (en misschien nog die turquoise oldtimer, de snoek, maar die staat in de garage), ze scheiden hun afval, ze doneren aan WNF, Habitat for Humanity, iets met gezonde maaltijden voor asielzoekers in hun stadsdeel en de Hartstichting, ze gaan zelden vaker dan twee keer per jaar op vakantie - liefdadigheid op allerlei schalen. Maar dan wel net naar Cannes, stelletje filmsterren. Of all fucking places, naar Cannes, vandaag. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2
noor
11/10/2020
2

mooi boek, over het algemeen saai, rakend, uitbundig verteld, levensdoel, ...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren