Cover van boek We zullen niet te pletter slaan
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2014 | 261 pagina's
ISBN: 9789044621778

We zullen niet te pletter slaan

In We zullen niet te pletter slaan schrijft debutante Nina Polak hoe het een broer en een zus vergaat nadat de liefdesrelatie tussen hun 2 moeders op te klippen loopt. Zo komt een einde aan hun gezinsleven, hun zorgeloze kindertijd die, hoewel niet conventioneel, toch geborgenheid bood. Soms onbesuisd, soms talmend zoeken de jonge twintigers hun eigen weg.

Nina Polak schrijft mooi en minutieus over de denk- en leefwereld van twee jongvolwassenen. Geschokt door de plotse scheiding reageren Schard en Anna op hun eigen manier. Schard vertrekt halsoverkop en onnadenkend naar India, een meisje achterna dat er aan liefdadigheidswerk gaat doen. Anna klampt zich helemaal vast aan een onberekenbaar kunstenaarsvriendje voor wie ze een haast obsessieve liefde opvat. Beiden blijven hunkeren naar een normaal gesetteld leven maar besluiteloosheid en getalm overheersen. Ook zijn ze slecht in staat hun eigen verwachtingen in overeenstemming te brengen met die van anderen. Hun geworstel met vrijheid en relaties zijn de thema’s van dit eigentijds verhaal dat ook uitblinkt door de mooie zinnen en knappe beeldspraak

Lees een stukje

Slap stort hij neer op haar matras. De apen veren de lucht in. Zijn engelachtig knappe, aseksuele zusje, haar ongerepte bed. Schard stelt zich voor hoe Anna weinig tot geen behoeften heeft op dat gebied. Bij het haast ondenkbare idee dat er hier zo'n manjongen, een van haar nerdvrienden, de pastelkleurige lakens komt omwoelen, rilt hij.
Hij pakt een punt van haar dekbed, drukt het tegen zijn gezicht, snuift. Perzik, bronwater,Savon de Marseille. Zo ver kantelt zijn hoofd dat zijn kruin de matras raakt en hij omgekeerd de wolken kan zien drijven, zulke schaapachtige wolken. Alles is onschuldig onder deze koepel. Of in ontkenning. Wolken apen, strakke lakens, pastelluchten, perzikwolken, zeepwater,geurboeketjes,vochtvreters, pleeverfrissers, puppypleepapier, tovertandpasta, smoelendoekjes.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren