Cover van boek Leerschool
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2018 | 398 pagina's
ISBN: 9789403105703
Dit boek staat in de lijst Papaboeken

Leerschool

Tara groeit op in een streng religieus gezin in de woeste bergen van Amerika. Haar vader wacht op het einde van de wereld en gelooft dat het ziekenhuis, de scholen en de supermarkten allemaal één politiek complot vormen. Daarom blijft Tara thuis met haar broers om te werken op de schroothoop. Wanneer er iemand gewond geraakt, mag je niet naar het ziekenhuis. En als vrouw moet je meewerken, maar je mond houden. Langzaamaan begint Tara haar kleine wereld in twijfel te trekken. Ze durft niet volledig te breken met haar manipulatieve familie, maar gaat uiteindelijk toch naar de universiteit. Nadien schopt ze het zelfs tot de prestigieuze universiteiten Cambridge en Harvard. Gaandeweg vervreemdt ze van de gewoontes van haar familie.
Dit boek is een autobiografie. De auteur baseert zich op haar eigen leven. Wat ze allemaal heeft meegemaakt is soms ongelofelijk en enorm interessant.

De titel Leerschool verwijst niet alleen naar Tara haar opleidingen aan de universiteit, maar ook naar de manier waarop ze werd opgevoed, de invloed van haar broers, grootouders, moeder en vader. Leren doe je op verschillende manieren. Je eigen plek in de wereld vinden is de ultieme leerschool.

Lees een stukje

Het begon tegen het einde van het weckseizoen, wat andere kinderen waarschijnlijk de zomer noemden. Ons gezin bracht de warme maanden altijd door met fruit inmaken voor onze voorraad, die we volgens papa nodig zouden hebben tijdens de Gruwelen der Verwoesting. Op een avond was papa onrustig toen hij terugkwam van de schroothoop. Tijdens het avondeten ijsbeerde hij door de keuken en hij raakte zijn eten amper aan. We moesten alles in gereedheid brengen, zei hij. De tijd drong.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren