Cover van boek Prachtige wereld, waar ben je
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ambo|Anthos | 2021
ISBN: 9789026357251

Prachtige wereld, waar ben je

Vriendinnen Alice en Eileen leerden elkaar kennen tijdens hun studie Engels aan de universiteit van Dublin. Nu, tien jaar later, is Alice een populaire schrijfster (die veel weg heeft van Sally Rooney zelf) en werkt Eileen bij een literair magazine. Toch lijkt het alsof het geluk voor beide vriendinnen verder weg dan ooit is. Kan een toevallige Tinderdate het eenzame leven van Alice omgooien, en zal het opnieuw opduiken van een oude crush een einde maken aan Eileens neerslachtigheid?

Prachtige wereld, waar ben je is de derde roman van Sally Rooney, een van de meest veelbelovende auteurs van dit moment. Net als bij haar ander werk, kan je dit verhaal op verschillende niveaus lezen: je kan je heerlijk ontspannen bij de spannende liefdesintriges, maar je kan ook dieper nadenken bij de ervaringen en gedachten van Alice en Eileen. 

Lees een stukje

Vandaag was ik in de buurtsuper om iets voor de lunch te halen en kreeg ik ineens zo'n vreemd gevoel - ik werd me spontaan bewust van de onwaarschijnlijkheid van dit leven. Ik bedoel, ik dacht aan de rest van de mensheid - die voor het merendeel leeft in wat jij en ik bittere armoede zouden noemen - die zo'n winkel nooit heeft gezien, laat staan er binnen is geweest. En dit, dit is wat ze met al hun werk in stand houden! Deze manier van leven, voor mensen zoals wij! Al die verschillende merken frisdrank in plastic flessen, al die voorverpakte lunches en snoepgoed in verzegelde zakjes en voorgebakken pasteitjes - dit is waar alle arbeid van de wereld toe leidt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren