Cover van boek Wat het hart verwoest
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Meulenhoff | 2019 | 603 pagina's | 22 uur 39 minuten
ISBN: 9789029093279
Dit boek staat in de lijsten HolebiTikTok boeken

Wat het hart verwoest

Cyril groeit op als adoptiezoon van een rijk koppel in Dublin. Als kind vraagt hij zich vaak af is wie hij is, en wie hij later zal worden. Zijn ontmoeting met de charmante Julian is zijn eerste stap in een zoektocht naar een eigen identiteit. Cyril weet dat hij anders is dan de rest, al weet hij nog niet op welke manier exact. Zijn zoektocht neemt hem mee naar Amsterdam, weg van het oude, katholieke Ierland, en later zelfs tot in New York.

Cyril zijn verhaal begint in 1945 en eindigt zeventig jaar later, in 2015. Het is een aangrijpend maar realistisch levensverhaal, met evenveel momenten die je doen lachen als huilen.

Lees een stukje

'Mijn naam is Cyril Avery en ik ben zeven jaar oud. Charles en Maude zijn mijn ouders, al zijn ze niet mijn echte ouders, maar mijn pleegouders, ik weet niet zeker wie mijn echte ouders zijn, maar ik woon hier altijd al en heb een kamer op de bovenste verdieping. Niemand komt daar ooit, behalve het dienstmeisje om schoon te maken, dus ik heb alles precies zoals ik het graag wil. Hoe heet jij eigenlijk?'
'Julian Woodbead,' zei Julian. En even later besefte ik dat ik me bij hem helemaal niet verlegen voelde. En dat mijn stotteren voorbij was. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren