Cover van boek De waterdanser
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Meulenhoff | 2020 | 445 pagina's
ISBN: 9789029093620
Dit boek staat in de lijsten Black History MonthBestemming bib: ver weg

De waterdanser

Hiram Walker is de zoon van een slavin en een plantagehouder in het Amerikaanse Virginia. Ondanks zijn afkomst, wordt hij toch ingedeeld bij de slaven. Zijn hele kindertijd lang vraagt Hiram zich af waarin het verschil ligt tussen hem en zijn vader, maar naarmate hij opgroeit, begrijpt hij dat er geen verklaring voor bestaat. Wanneer hij bijna verdrinkt in de rivier, ontdekt hij dat hij een mysterieuze kracht bezit. Dankzij deze kracht kan Hiram zich aansluiten bij de rebellen, en voordat hij het weet, geraakt hij diep verwikkeld in een oorlog tussen slaven en slavenhouders. 

De Waterdanser is een krachtig, meeslepend verhaal waarin magie en geschiedenis op een adembenemende manier met elkaar worden verweven. 
 

Lees een stukje

‘Help me, Hi!’
Mijn eigen leven hing aan een zijden draadje, en toch werd ik geroepen om iemand anders te redden. Bij veel gelegenheden had ik geprobeerd Maynard te leren zwemmen en hij reageerde op mijn instructie zoals hij op alle instructies reageerde: eerst onverschillig en lui, vervolgens verongelijkt en kleingeestig omdat zijn nalatigheid geen vruchten afwierp. Ik kan nu gerust zeggen dat de slavernij hem vermoord had, dat de slavernij een kind van hem had gemaakt en nu Maynard in een wereld werd gezet waar de slavernij het niet voor het zeggen had, was hij al dood zodra hij in het water lag.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren